Van de Beek wil spelen en heeft geen voorkeurspositie

5 juni 2019, 08:44

Donny van de Beek klopt na een topseizoen bij Ajax hard op de deur bij Ronald Koeman. De 22-jarige middenvelder heeft de bondscoach van het Nederlands elftal opgezadeld met een luxeprobleem. Het middenveld van Oranje stond de voorbije interlands uitstekend, maar Van de Beek is niet eenvoudig meer te passeren.

Een jaar geleden tegen Slowakije (1-1) startte Van de Beek voor het laatst in de basis bij het Nederlands elftal. Tegen Engeland, in de finaleronde van de Nations League, lonkt de volgende basisplek voor de Ajacied. Dan moet Koeman hem wel de voorkeur geven boven Marten de Roon én de van een blessure herstelde Davy Pröpper, of Georginio Wijnaldum - die zaterdag de Champions League-finale nog speelde - rust geven.

Zowel op de positie van De Roon als Wijnaldum kan Van de Beek uit de voeten, heeft hij bij Ajax bewezen. "Ik denk dat het mijn kracht is, ja, dat ik in meerdere rollen kan spelen. In het huidige topvoetbal moet je als middenvelder veelzijdig zijn, daar geloof ik in. Het is goed voor mijn ontwikkeling om op meerdere posities te spelen", aldus Van de Beek, die bij het Algemeen Dagblad aangeeft geen voorkeur te hebben voor de '6' of '10'-positie. "Nee, dat mag van mij allebei."

In oktober vorig jaar speelde Van de Beek zijn laatste interland. Nu, na een lang seizoen, hoopt hij weer terug te keren in de basis bij Oranje. "Ik moet gewoon zelf afdwingen dat ik ook bij Oranje ga spelen. In mijn hoofd ben ik nog fris en de spieren voelen goed. Wat mij betreft gaan we als groep nog twee wedstrijden knallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen