Gisteren gemist: Turkije velt Frankrijk, Neymar vier weken 'out'

9 juni 2019, 00:30   Bijgewerkt: 8 juni 2019, 23:50

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 8 juni.

Turkije verrast tegenvallend Frankrijk, Duitsland maakt geen fout

Turkije heeft zaterdagavond in de EK-kwalificatiereeks voor een grote stunt gezorgd door Frankrijk te kloppen. Door doelpunten van Kaan Ayhan en Cengiz Ünder werd de wereldkampioen in Konya met 2-0 verslagen. Duitsland maakte in de kwalificatiegroep van Oranje geen fout. Die Mannschaft kende geen moeilijke avond en zegevierde op bezoek bij Wit-Rusland met 0-2.

Noorwegen heeft aan één helft genoeg tegen Nigeria

Noorwegen is met een zege begonnen aan het WK vrouwenvoetbal. Het team van bondscoach Martin Sjögren hoefde zich zaterdagavond niet overmatig in te spannen tegen Nigeria. De Noren hadden aan één helft genoeg om de eerste groepswedstrijd met 3-0 te winnen.

Noord-Ierland behoudt perfecte score in groep Oranje

Noord-Ierland heeft zaterdagavond ternauwernood puntenverlies afgewend in de EK-kwalificatiegroep van het Nederlands elftal. De Noord-Ieren keken in en tegen Estland lang tegen een 1-0 achterstand aan, maar door twee late doelpunten eindigde de wedstrijd in Tallinn in 1-2. Rusland liet geen spaan heel van San Marino (9-0), terwijl Finland voor een verrassing zorgde door Bosnië-Herzegovina met 2-0 te verslaan.

Koeman: "Als we het toernooi winnen, dan gaan we niet gek doen"

Ronald Koeman heeft daags voor de Nations League-finale laten weten over een fitte selectie te beschikken. Sommige spelers zijn vermoeid, maar de bondscoach verwacht iedereen te kunnen opstellen. Met welke elf Oranje aantreedt tegen Portugal, wilde Koeman nog niet kwijt. Verder sprak de keuzeheer onder meer over het afstoppen van Cristiano Ronaldo.

PSG komt met update: Neymar vier weken uit de roulatie

Neymar moet door een enkelblessure de Copa América aan zich voorbij laten gaan, maar zal na de zomerstop direct weer in actie kunnen komen. Paris Saint-Germain meldt zaterdagavond dat de Braziliaanse aanvaller niet al te lang is uitgeschakeld. Over vier weken moet hij weer fit zijn.

Oranje-dagboek #2: superreeks Duitsland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen