Officieel: Ajax laat Sinkgraven naar Leverkusen vertrekken

17 juni 2019, 22:28   Bijgewerkt: 17 juni 2019, 23:13

De overstap van Daley Sinkgraven naar Bayer Leverkusen is in kannen en kruiken. Zowel Ajax als Leverkusen bevestigt maandag dat de linksback, die ook als middenvelder uit de voeten kan, per direct aan de slag gaat in de Bundesliga. Hij tekent bij de club van Peter Bosz tot 2023.

Sinkgraven had bij Ajax nog een contract voor een jaar, maar die gaat hij dus niet uitdienen. Hij wordt bij Leverkusen herenigd met Peter Bosz, de trainer die hem bij Ajax als linksback liet spelen. De 23-jarige speler gaat bij Leverkusen met rugnummer 22 spelen. "Daley is een technisch zeer sterke speler", zegt Leverkusen-directeur Simon Rolfes. "Hij kent onze speelwijze en de trainer, want bij Ajax hebben ze goed samengewerkt."

Rudi Völler vult aan: "Daley heeft zich bij Ajax onder Bosz tot linksback omgeschoold. Hij is veelzijdig en kan op meerdere plaatsen spelen. Ook op het middenveld of in de aanval kan hij van waarde zijn", zegt de directeur. "Dat hij op meerdere plaatsen kan spelen is heel belangrijk voor ons."

?Sinkgraven speelde sinds de winterstop van het seizoen 2014/2015 bij Ajax, dat hem destijds overnam van sc Heerenveen. Hij speelde in totaal 86 officiële duels voor de Amsterdammers en maakte één goal. Met de transfer naar Leverkusen is naar verluidt zo'n vijf miljoen euro gemoeid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen