'FC Groningen biedt op Bijl, ook interesse van Brentford'

18 juni 2019 – FC Groningen heeft een bod uitgebracht op Emmen-verdediger Glenn Bijl. Dat bevestigt Emmen-directeur Ronald Lubbers tegen RTV Drenthe. Eerder vanmiddag werd al duidelijk dat Groningen interesse had in Bijl, maar nu lijkt de club ook snel door te willen pakken. Er is echter wel een kaper op de kust.

'FC Groningen biedt op Bijl, ook interesse van Brentford'

Volgens Lubbers is er nog geen akkoord tussen Bijl en Groningen. "Op dit moment onderzoeken we of we Bijl mag vertrekken naar Groningen", aldus Lubbers tegen de regionale omroep. De verdediger heeft nog een contract voor twee jaar bij de club uit Drenthe en zij willen hem niet kwijt. Bijl zelf zegt pas iets te willen horen op het moment dat er zaken concreet zijn. "Ik ben ambitieus en wil gewoon veel spelen."

Volgens RTV Drenthe is Groningen echter niet de enige club die Bijl wil inlijven, want ook vanuit het buitenland is er interesse in hem. Het Engelse Brentford zou de club zijn die een oogje heeft op de 23-jarige sterkhouder van Emmen. Hoe concreet die interesse is, is niet duidelijk. De club komt uit in het Championship, het tweede niveau van Engeland.

Lees ook: 'FC Groningen wil oude bekende Glenn Bijl ophalen bij FC Emmen'

Eredivisie

gerelateerd