Spoorboekje: Oranje Leeuwinnen spelen laatste groepsduel

20 juni 2019, 12:05

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 20 juni.

Nieuws

Sarri gepresenteerd bij Juventus

Maurizio Sarri zette woensdag voet op Italiaanse bodem en zal vanmiddag worden gepresenteerd bij Juventus, dat hem overneemt van Chelsea. Wat kan men in Turijn verwachten van de oud-trainer van Juventus-concurrent Napoli?

Wedstrijden

Nederland (v) - Canada (v) (18.00 uur)

Het resultaat tegen Canada bepaalt de vervolgroute van de Oranjevrouwen op het WK. Bij poulewinst - een gelijkspel is voldoende - spelen de Leeuwinnen dinsdag om 21.00 uur in Reims tegen Japan. Een tweede plaats in de groep leidt de Europees kampioen maandag langs Parijs voor een krachtmeting met de winnaar van poule F. Waarschijnlijk Zweden, maar in het minst gunstigste geval de Verenigde Staten.

Deportivo la Coruna - Real Mallorca (21.00 uur)

Wie keert terug in La Liga? Deportivo La Coruna degradeerde vorig seizoen onder Clarence Seedorf, terwijl Real Mallorca al zes jaar niet meer op het hoogste niveau speelt. Vooral het verhaal van Mallorca is opmerkelijk. Twee jaar geleden zakten de eilandbewoners nog af naar het derde niveau van Spanje. Nu moet Mallorca nog twee keer winnen en speelt de club weer in de Primera Division. Te beginnen vanavond, zondag is de return in eigen huis.

Uruguay - Japan (01.00 uur)

Een klein Eredivisie-onderonsje: PSV'er Gaston Pereiro aan de zijde van Uruguay en Yuta Nakayama (PEC Zwolle) en Ko Itakura (FC Groningen) aan de kant van Japan. Uruguay kan een reuzenstap zetten naar de volgende ronde van de Copa America, Japan - op uitnodiging aanwezig - strijdt al bijna voor zijn laatste kans.

Voetbal op tv

17.25 uur: Studio France, NPO 3 - talkshow rondom WK Vrouwen

18.00 uur: Nederland - Canada, NPO 3 - live verslag WK-duel

20.25 uur: Studio France, NPO 3 - nabeschouwing Nederland - Canada

21.00 uur: Zweden - Verenigde Staten, NPO 3 - live verslag WK-duel

21.00 uur: Deportivo la Coruna - Real Mallorca, Ziggo Sport Voetbal - live verslag play-off La Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen