Van Nistelrooy: "Hopelijk komt het er zondag uit"

22 juni 2006, 01:21

Ruud van Nistelrooy nam na afloop van het duel met Argentinië (0-0) rustig de tijd om in de mixed zone van het stadion in Frankfurt de ontwikkeling bij Oranje te evalueren. De spits is tevreden over de manier waarop de ploeg vooral defensief staat, maar realiseert zich dat het allemaal nog een stuk beter kan. "Het belangrijkste is dat we moeten proberen om te blijven voetballen", zegt de aanvaller tegen FCUpdate.nl.

"We hebben hier geknokt om een resultaat te behalen", zegt Van Nistelrooy over de wedstrijd tegen Argentinië. "Het was een moeilijke wedstrijd, omdat Argentinië ons ver terug drukte. Daardoor was de ruimte tussen de aanval en het middenveld vaak net te groot en kwam ik soms op een eiland te staan."

Dat geeft vertrouwen richting het duel met Portugal, weet Van Nistelrooy. "Ik heb die ploeg dit toernooi een paar keer zien spelen en het ziet er allemaal heel solide uit. Het elftal bestaat uit stuk voor stuk topspelers. Daar zullen we rekening mee moeten houden, we moeten daar iets tegenover stellen."

Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy

Ook Van Nistelrooy maakte twee jaar geleden deel uit van de ploeg die tijdens het EK ten onder ging tegen de Portugezen. Sindsdien is er echter veel veranderd, weet hij. "Ik vind dat die wedstrijd van twee jaar geleden geen rol meer speelt. We hebben nu een heel nieuwe ploeg, we spelen anders en we vullen dingen anders in."

"Natuurlijk was die nederlaag destijds zuur en het zou heel mooi zijn om revanche te nemen. Maar eigenlijk kunnen we weinig met die wedstrijd van toen, we gaan nu naar Nürnberg met een heel andere benadering", aldus de aanvalsleider van Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen