Telstar verrast met Jonker als hoofdtrainer én TD

28 juni 2019, 11:30   Bijgewerkt: 28 juni 2019, 13:05

Telstar verrast met de aanstelling van Andries Jonker. De oud-trainer van onder meer VfL Wolfsburg, Bayern München en Willem II wordt hoofdtrainer én technisch directeur. Hij volgt de vertrokken Mike Snoei en Pieter Buter op. Jonker tekent voor twee jaar.

De 56-jarige Jonker zat sinds zijn vertrek bij Wolfsburg in september 2017 zonder club. Bij Telstar was een vacature ontstaan nadat Snoei koos voor De Graafschap en technisch directeur Buter opstapte vanwege een verschil van inzicht. Met Jonker trekt de Eerste Divisie-club een zeer ervaren man aan. De Amsterdammer was bij Oranje, FC Barcelona en Bayern München assistent van Louis van Gaal, zelf was hij hoofdtrainer van MVV, Willem II en dus Wolfsburg. Bij Arsenal bekleedde Jonker in het verleden de functie van hoofd jeugdopleiding.

"We kennen Andries als een spraakmakende trainer met elan en bravoure", reageert algemeen directeur Pieter de Waard op het clubkanaal van de Witte Leeuwen. "Telstar gaat de komende twee seizoenen met het mes tussen de tanden en drieënzestig meter van de eigen goal voetballen. Met maar één doel, méér doelpunten maken dan de tegenstander."

Jonker: "Meer met minder opgevolgd door meer met meer is mijn uitgangspunt voor de Witte Leeuwen. Verder bouwen op al het goede zie ik als mijn startpunt. Daar heb ik zin in en ik kijk uit naar het samenwerken met iedereen die net als ik een zwak voor Telstar heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen