AZ beloont snelle ontwikkeling Taabouni (17) met nieuw contract

10 juli 2019, 10:25

AZ heeft het contract van Mohamed Taabouni (17) opengebroken en verlengd tot en met de zomer van 2022. Zijn oude verbintenis liep tot en met 2021, maar de creatieve middenvelder maakt in de voorbereiding van het eerste elftal een goede indruk en krijgt veel speelminuten, waar hij voor wordt beloond.

"Ik denk dat ik mezelf het afgelopen seizoen goed heb ontwikkeld en veel heb bijgeleerd", vertelt hij op het clubkanaal. "Ook als mens. Er zijn veel mooie dingen gebeurd: ik heb mijn debuut in het betaalde voetbal gemaakt en ben Europees kampioen geworden met Oranje. Van mezelf ben ik gedisciplineerd, dus ik wil mezelf blijven verbeteren en deze lijn doortrekken. Daar werk ik keihard aan. Mijn eerstvolgende doel is om op mijn zeventiende mijn officiële debuut te maken."

Dat laatste gebeurde nog niet, toch speelt hij onder Slot in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een hoop. "Mo heeft afgelopen jaar laten zien dat hij dicht tegen de A-selectie zit, dat is als zeventienjarige bijzonder", legt Max Huiberts uit. "Om die reden hebben we hem uitgenodigd om de voorbereiding met het eerste mee te draaien. Ook tijdens deze voorbereiding laat hij zien zich snel aan het niveau van de A-selectie aan te passen."

Taabouni won met Oranje Onder 17 jaar dit kalenderjaar het Europees Kampioenschap en maakte in de halve finale het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Spanje. Inmiddels speelde hij tien duels voor Jong AZ in de Eerste Divisie, waarin hij eenmaal scoorde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen