Van Basten: "Van Nistelrooy brengt te weinig"

22 juni 2006, 15:56

Ruud van Nistelrooy dreigt zijn basisplaats bij Oranje te verliezen. Bondscoach Marco van Basten heeft zich donderdag tijdens een persconferentie in Freiburg opvallend kritisch uitgelaten over de spits van, die volgens hem "te weinig brengt". Van Basten bevestigde dat hij serieus overweegt om Van Nistelrooy tegen Portugal op de bank te laten beginnen.  

"Het zou best wel eens kunnen dat Dirk Kuyt tegen Portugal begint", verklaarde Van Basten. "Maar ik ga nu niet op de zaken vooruit lopen."

Van Basten: "Ik vind het niet raar dat we Van Nistelrooij drie keer hebben gewisseld. Iemand die goed speelt, haal je minder snel naar de kant. Ik vind het ook niet onredelijk dat we iets meer van hem verlangen. Je moet me ook niet verkeerd begrijpen. Ik vind Ruud nog steeds een heel aardige jongen. Hij moet echter wel beter presteren."

Overigens blikte de oefenmeester ook alvast vooruit op het naderende duel met Portugal. Van Basten geeft Oranje vijftig procent kans om de kwartfinale te bereiken. De bondscoach schat Portugal - de volgende tegenstander van Oranje - even sterk in als zijn eigen elftal. "Ik denk dat je de elftallen wel kunt vergelijken. Ze lijken erg op elkaar."

De cijfers spreken niet in het voordeel van het Nederlands elftal. Oranje ontmoette Portugal vanaf 1990 negen keer. Het team won één keer, speelde vijf keer gelijk en verloor drie duels. Van Basten: "Portugal heeft natuurlijk een heel goede ploeg. Maar als wij onze taken blijven uitvoeren kunnen we van ze winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen