Dramatisch kwartier voor rust kost sterker Ajax uitzege op PAOK

6 augustus 2019, 21:00   Bijgewerkt: 6 augustus 2019, 21:24

Ajax is zijn Champions League-campagne begonnen met een 2-2 gelijkspel op bezoek bij PAOK Saloniki. De halve finalist van vorig seizoen hield de Griekse kampioen 75 minuten lang onder de duim, maar was het in het laatste kwartier voor rust helemaal kwijt en incasseerde direct twee doelpunten. Een getoucheerde vrije trap van Hakim Ziyech en een klutsgoal van Klaas-Jan Huntelaar zorgden er echter alsnog voor dat Ajax met een gunstige uitgangspositie aan de return in eigen huis kan beginnen.

Ajax had de zaken volledig onder controle tijdens de openingsfase, maar werd steeds nonchalanter en zag de wedstrijd volledig kantelen tijdens het laatste kwartier voor rust. Giannou profiteerde van complete desorganisatie aan Amsterdamse zijde en kon ongestoord de 1-1 van Chupa Akpom inleiden. Vijf minuten voor rust werd Joël Veltman – meerdere malen de reddende engel van Ajax – in de lucht afgetroefd door Léo Matos, die een vrije trap van Diego Biseswar binnenkopte: 2-1.

Het rustsignaal kwam als geroepen voor Ajax, dat een aantal keer ontsnapte aan een derde tegengoal. De Amsterdammers werden in de tweede helft een stuk gevaarlijker en stelde na een klein uur orde op zaken, zij het met een flinke dosis geluk. Fernando Varela wilde een voorzet van Van de Beek wegwerken, maar schoot tegen de vroeg ingevallen Huntelaar op: 2-2.

Opstelling en beoordelingen*   

Ajax: André Onana 6; Joël Veltman 6.5, Perr Schuurs 5.5, Lisandro Martínez 5, Nicolas Tagliafico 7; Noussair Mazraoui 6.5 (82. Razvan Marin -), Donny van de Beek 6.5, Daley Blind 6,5; Hakim Ziyech 6.0 (82. David Neres -), Kasper Dolberg 5 (33. Klaas-Jan Huntelaar 6), Dusan Tadic 6.5

Man of the match: Nicolas Tagliafico

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen