Poll geeft Simunic drie keer geel

23 juni 2006, 10:06

Voor de Britse scheidsrechter Graham Poll zit er WK er vermoedelijk op. De leidsman maakte in het duel tussen Australië en Kroatië zo'n enorme blunder, dat het niet waarschijnlijk is dat de FIFA hem een nieuwe wedstrijd toe zal wijzen.

Poll blunderde donderdagavond in Stuttgart opzichtig in de wedstrijd Australië - Kroatië (2-2) met zijn kaartenadministratie. De Kroaat Simunic kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart, maar mocht van Poll blijven staan. In de extra tijd trok de lakse scheidsrechter opnieuw geel voor de verdediger wegens aanmerkingen op de leiding en toen pas zag de Brit zijn flater in. Simunic kon daarop alsnog vertrekken, na feitelijk zijn derde gele kaart.

Voor Poll kwam het heel goed uit dat Australië niet werd benadeeld door zijn grove fout. Indien Kroatië zich had geplaatst voor de achtste finales met een illegale speler in de gelederen, was de ellende voor de FIFA niet te overzien geweest. Poll zag in de tweede helft overigens ook een glaszuivere strafschop over het hoofd, na een handsbal van een Kroatische verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen