Ambitieuze Regionalliga-club strikt topcoach Rangnick

23 juni 2006, 10:26

Opmerkelijk nieuws uit Duitsland: Ralf Rangnick zet zijn loopbaan voort bij TSG Hoffenheim, een club uit de Duitse Regionalliga-Süd. De voormalig oefenmeester van Schalke '04 heeft een vijfjarig contract getekend bij de ambitieuze club, die door middel van een grote sponsor de stap naar het profvoetbal wil maken.

TSG Hoffenheim is eigendom van Dietmar Hopp, oprichter van het inmiddels international bekende softwareconcern SAP. Met de euro's van Hopp wil Hoffenheim binnen enkele jaren richting de Bundesliga gaan en de komst van Rangnick is daarvoor een eerste stap. 

Ook de tweede stap is inmiddels gezet. Rangnick zal de komende jaren immers bijgestaan worden door Bernhard Peters. Deze man maakte furore als hockeytrainer en stond bovenaan het verlanglijstje van Jürgen Klinsmann om teammanager te worden bij de Duitse voetbalbond. Na heftige protesten besloot de Duitse bond echter te kiezen voor voetbalman Matthias Sammer, maar het vakmanschap van Peters staat niet ter discussie. 

De ambitieuze Hopp wil bovendien snel een nieuw stadion bouwen. Als het aan hem ligt, voetbalt zijn club binnen twee jaar in een nieuw en multifunctioneel stadion. De bouw van dit stadion zou ongeveer 50 miljoen euro moeten kosten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen