Oekraïne zonder te overtuigen naar tweede ronde

23 juni 2006, 17:50

Na een afstraffing tegen Spanje (0-4) en een simpele zege op Saoedi-Arabië (4-0) heeft Oekraïne zich via een magere zege op Tunesië (1-0) weten te plaatsen voor de tweede ronde van het WK. Oekraïne was tegen de Noord-Afrikanen de betere ploeg, maar omdat het defensief elk risico probeerde te vermijden ontbrak het venijn in de aanval. Hierdoor was de wedstrijd allesbehalve enerverend, maar dat zal de Oekraïners een zorg zijn. Het doel, een plaats in de tweede ronde, is immers bereikt.

Oekraine had tegen Tunesië aan een punt genoeg om de tweede ronde te bereiken, maar aanvankelijk leek de ploeg het daar niet op aan te willen laten komen. Oekraïne zocht in het Berlijnse Olympiastadion al vroeg de aanval, met als doel om de Noord-Afrikanen zo snel mogelijk voor een schier onmogelijk opgave te zetten. Een Oekraïens doelpunt zou immers betekenen dat Tunesië nog mimimaal twee keer zou moeten scoren om de volgende ronde te bereiken.

Binnen vijf minuten kreeg Andrei Voronin namens Oekraïne een ideale gelegenheid om zijn ploeg op de gewenste voorsprong te zetten. De spits van Bayer Leverkusen profiteerde van flegmatiek verdedigen van Jaïdi en kwam oog-in-oog te staan met doelman Boumnijel. In plaats van zelf te schieten koos Voronin er echter voor om de bal breed te leggen op de meegelopen Shevchenko, maar de spits van AC Milan werd goed afgedekt voor een Tunesische verdediger. Hierdoor ging de kans verloren en liet Oekraïne een enorme mogelijkheid liggen om al vroeg in de wedstrijd op rozen te zitten.

De Tunesische spits Jaziri zorgde op slag van rust nog wel voor opschudding, maar dat was op een andere manier dan hij waarschijnlijk gehoopt had. De spits had al vroeg in de wedstrijd een gele kaart gekregen voor een lachwekkende 'schwalbe' en na een onnodige tackle op Tymoschuk had arbiter Carlos Amarilla geen andere keus dan om de Tunesiër zijn tweede gele kaart te geven. Hiermee benadeelde de aanvaller zijn ploeg flink. Tunesië, dat sowieso minimaal één doelpunt nodig had, moest in de tweede helft nu immers verder zonder haar gevaarlijkste spits.

Na dit doelpunt was de wedstrijd definitief gespeeld. Tunesië was verslagen, Oekraïne speelde het duel rustig uit. De Oost-Europeanen, die zich als allereerste Europese land wisten te plaatsen voor het WK, hebben zich tijdens hun debuut op het mondiale podium direct weten te kwalificeren voor de tweede ronde. Dat is, ondanks het uiterst magere spel tegen Tunesië, een prestatie waar het land trots op kan zijn. De ploeg mag nu maandag, tegen de winnaar van groep G, proberen om de laatste acht te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen