Babel draagt in krankzinnig slot bij aan eerste zege Galatasaray

30 augustus 2019, 21:39

Galatasaray heeft de teleurstellende start in de Süper Lig vrijdagavond een vervolg gegeven. De ploeg van de scorende Ryan Babel (op archiefbeeld) en bankzitter Ryan Donk won weliswaar op bezoek bij Kayserispor (2-3), maar deed dat in een krankzinnige slotfase waarin Ben Rienstra en consorten met acht man overbleven. Invaller Adem Büyük maakte uiteindelijk de winnende voor Galatasaray, dat voor het eerst won.

Na een nederlaag tegen het gepromoveerde Denizlispor (2-0) en de remise van vorige week tegen Konyaspor ging het ook tegen Kayserispor al snel mis voor de kampioen van vorig seizoen. Na ruim een half uur kwam de bal na een zeer ongelukkige kopbal van Gala-middenvelder Christian Luyindama kwam de bal voor de voeten van Pedro Henrique, die rustig bleef en afrondde.

Babel, die negentig minuten op het veld stond, had het moeilijk met zijn ploeg, maar werd na een ruim een uur voetballen geholpen. Abdennour kreeg na ongelukkig hands in het zestienmetergebied terecht de tweede gele kaart voorgehouden: uit de daarop volgende penalty was het Belhanda die raak schoot. Toen ook doelpuntenmaker Henrique een kwartier voor tijd naar de kant moest, werd het helemaal benauwd voor Rienstra met zijn ploeg.

Uiteindelijk profiteerde Babel met een van richting veranderd schot drie minuten voor tijd op aangeven van Belhanda (1-2) en leek hij Galatasaray de eerste zege van het seizoen te bezorgen. Met negen man (!) kwam de thuisploeg echter nog een keer terug door een kopbal van Samet Bulut uit een vrije trap van Bilal Basacikoglu, waardoor het wederom gelijk werd. De doelpuntenmaker pakte binnen een minuut op het veld ook tweemaal geel en mocht ook met rood vertrekken. Hij zag hoe de bezoekers met twee (!) man meer (ook Emre Mor mocht vertrekken met rood) op het veld uiteindelijk via Büyük in de honderdste minuut alsnog met drie punten huiswaarts keerden. 

Overige uitslag:

Kasimpasa - Ankaragücü 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen