Bosz en Schreuder gelijk, goal Boëtius deert Bayern niet

31 augustus 2019, 17:29   Bijgewerkt: 31 augustus 2019, 17:57

Het Nederlandse onderonsje tussen trainers Peter Bosz en Alfred Schreuder heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en 1899 Hoffenheim eindigde in een bloedeloze 0-0. Bayern München won overtuigend van Mainz 05. Jean-Paul Boëtius opende vroeg in de wedstrijd de score, maar zijn doelpunt deerde Der Rekordmeister niet. De kampioen van Duitsland met liefst 6-1.

Bayer Leverkusen - 1899 Hoffenheim 0-0

Geen Nederlanders aan de aftrap in de BayArena, maar wel veel landgenoten op de bank. Bayer Leverkusen wordt immers getraind door Bosz en Schreuder staat sinds deze zomer aan het roer bij 1899 Hoffenheim. Met Daley Sinkgraven (Leverkusen), Joshua Brenet en Jürgen Locadia (beiden Hoffenheim) hebben beide clubs daarnaast ook Nederlandse spelers onder contract. Zij startten alle drie als reserve.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor Leverkusen, dat er echter niet in slaagde het overwicht om te zetten in kansen. De eerste grote mogelijkheid was zelfs voor Hoffenheim, maar de bezoekers kregen de bal er niet in. Na rust werd de thuisploeg een stuk dreigender, maar onder meer Leon Bailey (zijnet) Kevin Volland (naast), Nadiem Amiri (over) misten hun kansen. De van Brighton & Hove Albion gehuurde Locadia kwam na een uur binnen de lijnen en maakte zo zijn debuut voor Hoffenheim. Ook hij wist het doel niet te vinden.

Bayern München - FSV Mainz 05 6-1

Even mocht FSV Mainz 05 hopen op een stunt op bezoek bij regerend landskampioen Bayern München. Na zes minuten kwamen der Karnevalsverein op voorsprong door een kopbal van Boëtius. Het was voor de Nederlandse aanvaller zijn eerste doelpunt van het seizoen. Zijn goal bleek uiteindelijk weinig waarde te hebben, want Bayern walste over Mainz heen.

Der Rekordmeister boog de achterstand nog voor rust om naar een voorsprong. Benjamin Pavard tekende voor de gelijkmaker en David Alaba zette de 2-1 tegen de touwen. In de tweede helft voerde Bayern de score op. De van Inter gehuurde Ivan Perisic verdubbelde de marge alvorens Kingsley Coman, Robert Lewandowski en Alphonso Davies ervoor zorgden dat een 6-1 eindstand op het scorebord kwam te staan. Door de zege stijgt Bayern naar plek twee met twee punten achterstand op koploper RB Leipzig.

Schalke 04 - Hertha BSC 3-0

Een ongelukkige middag voor Karim Rekik bij Hertha BSC. De Nederlandse verdediger verloor niet alleen met 3-0 van Schalke 04, maar maakte ook een eigen doelpunt. Teamgenoot Niklas Stark scoort eveneens een eigen goal. Jonjoe Kelly was de enige speler van Schalke die tot scoren kwam. Bij Hertha BSC maakte Javairo Dilrosun zijn rentree en kwam Daishawn Redan niet van de bank af.

Overige uitslagen:

Freiburg - FC Köln 1-2

Wolfsburg - Paderborn 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen