Twente Vrouwen imponeert: "Top om drie keer te scoren"

11 september 2019, 23:48

FC Twente Vrouwen heeft woensdag geïmponeerd in de Champions League. Het team uit Enschede won in de knock-out met 2-4 van het Oostenrijkse SKN Sankt Pölten, mede dankzij een hattrick van Fenna Kalma (op archiefbeeld). De achtste finales zijn daardoor dichtbij.

De negentienjarige Kalma was met drie goals de grote roerganger. "Het is altijd lekker om te scoren. Als je dat dan drie keer in een wedstrijd mag doen, is dat top", zegt de spits tegen RTV Oost. "We wilden graag hoog druk zetten het eerste kwartier. We lieten ze even uitrazen, want daarna vonden wij de ruimtes beter. We creëerden drie kansen en het waren drie doelpunten, dat is kwaliteit."

Als Twente over twee weken de return in Enschede doorstaat, gaat het een ronde verder. "Het kan natuurlijk nog beter, maar we hebben vandaag een goede uitgangspositie neergezet. We weten nu hoe de tegenstander speelt, dus we moeten thuis gewoon scherp zijn. Het is zonde dat je nog twee doelpunten tegen krijgt. Dat is zonde en onnodig. Maar we zijn nog een jonge ploeg en hier leren we ook weer van", aldus Kalma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen