Linthorst bezorgt VVV overwinning tegen ineffectief FC Groningen

14 september 2019, 21:48   Bijgewerkt: 14 september 2019, 21:54

VVV-Venlo heeft zaterdagavond tegen FC Groningen zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. De Venlonaren speelden niet groots en werden veelvuldig in de verdedigende stellingen gedwongen, maar profiteerden van de ineffectiviteit van de Groningers. Evert Linthorst maakte een paar minuten voor tijd de 2-1 en werd zodoende de matchwinnaar.

Aan de aftrap in De Koel verschenen een aantal basisdebutanten. Zo startten Ahmed El Messaoudi en Charlison Benschop voor de eerste keer bij FC Groningen en maakten Samuel Scheimann, Lee Cattermole en John Yeboah hun opwachting bij de thuisploeg. Voor Yeboah waren het zelfs zijn eerste minuten in het shirt van VVV-Venlo. De van VfL Wolfsburg gehuurde aanvaller had slechts twaalf minuten nodig om het publiek voor de eerste keer op de banken te krijgen. Na een hoekschop van FC Groningen kwam de thuisploeg er razendsnel uit. De negentienjarige Yeboah stond aan het einde van de tegenaanval en schoot koeltjes raak.

Het sterke slot van de eerste helft zetten de bezoekers na rust door. De Groningers kregen in de eerste minuten van het tweede bedrijf direct een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Django Warmerdam was het dichtst in de buurt de 1-2. Hij werd goed bediend door El Messaoudi en schoot van dichtbij de bal tegen Kirschbaum op. Het team van trainer Danny Buijs dwong VVV-Venlo in de verdedigende stellingen, maar vergat zichzelf te belonen.

Omdat Groningen niet doordrukte, bleef VVV-Venlo vertrouwen houden in een overwinning. De thuisploeg kende twintig minuten voor tijd een sterke fase waarin het een aantal kansjes kreeg, maar Groningen nam snel weer de overhand. Nadat Hrustic een vrije trap tegen de paal schoot, sloeg de thuisploeg uit een van zijn spaarzame kansen alsnog toe. Een hoekschop kwam terecht bij Linthorst, die niet werd gedekt en van dichtbij zijn vierde doelpunt van het seizoen maakte.

Door de overwinning stijgt VVV-Venlo naar de achtste plaats in de Eredivisie. FC Groningen, dat dit seizoen nog maar één keer heeft gewonnen, blijft steken op plek veertien.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6.5; Tobias Pachonik 6, Nils Röseler 6, Chrstian Kum 5.5, Samuel Scheimann 6; Evert Linthorst 6.5, Lee Cattermole 6, Richard Neudecker 6; John Yeboah 7 (89. Damien van Bruggen -), Haji Wright 5.5 (70. Elia Soriano 6), Peter Van Ooijen 5 (60. Sinclair 6)

FC Groningen: Sergio Padt 6; Deyovaiso Zeefuik 6, Mike te Wierik 5.5, Ko Itakura 5.5, Bart van Hintum 6 (87. Ramon Lundqvist -); Ahmed El Messaoudi 6.5, Sam Schreck 6.5 (88. Kaj Sierhuis), Azor Matusiwa 5.5; Ajdin Hrustic 6.5, Charlison Benschop 6, Django Warmerdam 6.5 (74. Mo El Hankouri -)

Man of the match: John Yeboah

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen