Gisteren gemist: Malen-show, primeurs De Jong en winst Ajax

15 september 2019, 00:30   Bijgewerkt: 14 september 2019, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 15 september.

Waanzinnige Malen geeft show weg met vijf goals tegen Vitesse

De topvorm die Donyell Malen etaleerde bij het Nederlands elftal heeft de aanvaller doorgetrokken naar de Eredivisie. De twintigjarige spits van PSV was zaterdag de grote ster bij PSV door tegen het tandeloze Vitesse liefst vijf keer te scoren. Zijn eerste drie goals mochten er zijn, terwijl zijn laatste goals rake strafschoppen waren: 5-0. De ongeslagen status van Vitesse is daardoor hardhandig stopgezet door PSV.

Uitstekende avond Barcelona na primeurs voor De Jong

Tijdens een zorgeloze voetbalavond heeft FC Barcelona overtuigend afgerekend met Valencia. De Catalanen kenden in Camp Nou een bliksemstart en hadden na zeven minuten al twee keer de bal achter Jasper Cillessen gewerkt. Frenkie de Jong, die zijn eerste goal maakte en assist afleverde, en de pas zestienjarige Ansu Fati waren voor rust de uitblinkers: 5-2.

Ajax begint met zege aan cruciale week, maar oogt kwetsbaar

De vierde overwinning op rij in de Eredivisie is een feit voor Ajax, dat in ieder geval een paar uur koploper is van de Eredivisie. De regerend kampioen vloerde sc Heerenveen zaterdagavond met 4-1, al lijkt dat overtuigender dan het was. Ingrijpen van de VAR zorgde er in de eerste helft namelijk voor dat de 1-2 van Heerenveen werd afgekeurd. Daarna stelde Ajax met Nicolas Tagliafico als grote roerganger orde op zaken.

City loopt deuk op door pijnlijke nederlaag bij Norwich

Manchester City heeft op bezoek bij Norwich City pijnlijk puntverlies geleden. De ploeg van Pep Guardiola werd in de beginfase overlopen en moest toezien hoe Norwich, met Tim Krul op doel, uiteindelijk niet eens onverdiend met een 3-2 overwinning van het veld stapte.

Neymar kroont zich bij terugkeer in extremis tot held van PSG

Paris Saint-Germain heeft in eigen huis ternauwernood puntverlies voorkomen. Het sterrenensemble van trainer Thomas Tuchel kwam tegen Strasbourg lang niet tot scoren, maar in de blessuretijd was het nota bene de teruggekeerde Neymar die PSG met een omhaal naar de overwinning schoot: 1-0.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen