Van Bommel: "Met Bergwijn over de situatie gehad"

19 september 2019, 07:50

Steven Bergwijn speelt bij PSV weer op zijn vertrouwde positie aan de linkerkant. Hij begon het seizoen nog op de positie van 'tien'. Bergwijn sprak met Mark van Bommel over zijn rol. "Ik praat altijd met mijn spelers, we hebben het over de situatie gehad", zegt de trainer van PSV.

Bergwijn keerde zaterdag tegen Vitesse terug aan de linkerkant. Dat zal donderdagavond in de Europa League tegen Sporting Portugal niet anders zijn. "Hij voelt zich op zijn gemak op de 'tien', maar ook aan de zijkant", laat Van Bommel weten aan De Telegraaf. "Ik kijk naar de beste combinatie van spelers die ik tot mijn beschikking heb."

De keuzeheer wil niet zeggen dat het besluit permanent is. "Ik kan wisselen in de opstelling, ook tijdens de wedstrijd. De spelers kunnen door elkaar lopen. Ik geef ze ook de vrijheid daarin. Steven begint vaak vanaf links, maar kan ook vanaf tien starten en zelfs in de spits. Hij is een goede speler, die op meerdere posities uit de voeten kan. Donyell Malen maakte vorig jaar aan de zijkant veel goals en nu in de punt ook. Voor dit soort spelers maakt de positie niet zoveel uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen