Groep A: Sevilla wint zonder De Jong, Dudelange schrijft historie

19 september 2019, 20:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sevilla is met een ruime overwinning begonnen aan de groepsfase van de Europa League. De Zuid-Spaanse club was donderdagavond met 0-3 te sterk voor Qarabag. Luuk de Jong kwam niet in actie in Azerbeidzjan. De Oranje-international kreeg rust en nam plaats op de tribune. Dudelange zorgde voor een grote stunt in Groep A door in een spektakelstuk met 3-4 te winnen bij APOEL Nicosia.

Qarabag - Sevilla 0-3

Met het oog op wedstrijd tegen Real Madrid van aankomend weekend kreeg De Jong rust bij de Europa League-van Sevilla. Zijn vervanger, Javier Hernandez, opende in Azerbeidzjan de score. De spits, beter bekend onder de naam Chicharito, schoot na een uur een vrije trap tegen de touwen. Munir El Haddidi besliste de wedstrijd door tien minuten voor tijd de score te verdubbelen. Óliver Torres zorgde vervolgens voor het slotakkoord.

APOEL Nicosia - Dudelange 3-4

Dudelange debuteerde vorig seizoen in de Europa League en wist in de laatste groepswedstrijd tegen Real Betis zelfs een punt te pakken. De Luxemburgse club komt dit seizoen wederom uit in het tweede Europese toernooi en heeft op de eerste speeldag voor een nieuwe primeur gezorgd. Op bezoek bij APOEL Nicosia, de club waar Ajax nog de nodige moeite mee had in de voorronde van de Champions League, won Dudelange met 3-4. De Luxemburgers kwamen op Cyprus 0-2 voor, keken na een uur tegen een 3-2 achterstand aan, maar wonnen uiteindelijk alsnog. De 3-4 is de eerste overwinning van een Luxemburgse club in een Europees eindtoernooi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen