Liefst negen 'nieuwe' landen in achtste finale

24 juni 2006, 16:20

Nu de groepsfase van het WK in Duitsland er op zit, laat een eerste vergelijking met het vorige mondiale eindtoernooi zien dat er in vier jaar tijd veel veranderd is. Wie de zestien landen erbij pakt die in Japan en Zuid Korea de tweede ronde bereikten, ziet dat meer dan de helft van deze teams er ditmaal niet in zijn geslaagd om het zo ver te schoppen.

Zeven van de zestien landen die nu nog in het toernooi zitten, waren ook vier jaar geleden nog in het toernooi tot de eerste ronde achter de rug was. Het betreft Brazilië, Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, Mexico en Zweden. Deze landen waren destijds in de tweede ronde nog in het gezelschap van landen als België en Denemarken, die ditmaal niet eens gekwalificeerd waren.

Negen van de huidige landen in de tweede ronde ontbraken vier jaar geleden in de tweede ronde. Vijf van deze negen landen waren vier jaar geleden niet aanwezig, namelijk Ghana, Zwitserland, Oekraïne, Australië en Nederland. Frankrijk, Argentinië, Ecuador en Portugal waren destijds wel van de partij, maar sneuvelden in de groepsfase.

De laatste zestien in 2002: Brazilië, Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, Mexico, Zweden, Turkije, Zuid Korea, Verenigde Staten, Senegal, België, Paraguay, Japan, Denemarken, Mexico en Ierland

De laatste zestien in 2006: Brazilië, Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, Mexico, Zweden, Nederland, Portugal, Ecuador, Ghana, Australië, Frankrijk, Oekraïne, Zwitserland en Argentinië

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen