City worstelt zich met moeite langs strijdbaar Everton

28 september 2019, 20:34

Manchester City heeft op bezoek bij Everton met moeite puntverlies voorkomen. De ploeg van Josep Guardiola bleef lange tijd steken op een 1-1 gelijkspel, maar een goal van Riyad Mahrez en de beslissing van Raheem Sterling zorgden alsnog voor opluchting in het City-kamp. De achterstand op koploper Liverpool blijft zodoende vijf punten.

The Toffees legden tegen de regerend landskampioen een levendig duel op de mat. Na een openingstreffer van Gabriel Jesus, die Kün Aguëro verrassend op de bank hield, kwam Everton vlak na een half uur spelen op gelijke hoogte. Dominic Calvert-Lewin gaf het laatste zetje en passeerde Ederson. Daarna kwamen er kansen over en weer en leek City voor de derde keer dit seizoen punten te verspelen in de Premier League.

Guardiola bracht om een bres in de Everton-defensie te slaan Aguëro in voor Jesus, maar het was niet de Argentijn, maar een Algerijn die de ban brak. Twintig minuten voor tijd trof Mahrez en zorgde hij voor drie zwaarbevochte punten in Liverpool. Everton moest namelijk komen en daar profiteerde Raheem Sterling in de slotfase van: 1-3.

City blijft door de overwinning op een tweede plaats staan. Dinsdag wacht het tweede duel in de Champions League tegen het Kroatische Dinamo Zagreb.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen