Liverpool ontloopt diskwalificatie na onrechtmatige invalbeurt

2 oktober 2019 – Liverpool is ontsnapt aan diskwalificatie in de League Cup. Jürgen Klopp deed eind vorige maand tegen MK Dons een beroep op een niet speelgerechtigde speler. Pedro Chirivella - oud-speler van Willem II en Go Ahead Eagles - viel tegen de regels in. Dat komt Liverpool op een boete van circa 225.000 euro te staan.

Liverpool ontloopt diskwalificatie na onrechtmatige invalbeurt

Chirivella speelde vorig seizoen op huurbasis voor het Spaanse Extremadura en beschikte sinds zijn terugkeer bij Liverpool nog niet over de zogenaamde international clearence. Die was benodigd om in de League Cup te mogen spelen. De EFL onderzocht het voorval en besloot een geldboete te geven.

De organisator van het bekertoernooi vindt het niet gepast om Liverpool te diskwalificeren, omdat er sprake is van verzachtende omstandigheden. Liverpool had voor het seizoen al contact opgenomen met de voetbalbond voor internationale vrijgave. Vervolgens speelde Chirivella zonder problemen ook wedstrijden voor het tweede elftal. Na het duel met MK Dons kwam de kwestie aan het licht.

Eredivisie

gerelateerd