Spoorboekje: PSV, AZ en Feyenoord in actie in Europa League

24 oktober 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 24 oktober.

Specials

Promes' doelpunt: terecht of onterecht afgekeurd door de VAR?

Het was dé vraag van de avond na de 0-1 nederlaag van Ajax in eigen huis tegen Chelsea: was het doelpunt van Quincy Promes geldig of ongeldig. De VAR van dienst, de Pool Szymon Marciniak, oordeelde van niet en keurde het doelpunt van de Ajax-aanvaller af. De discussie hield - mede door het resultaat - nog lang aan in Amsterdam: hoe kijken de spelers aan tegen de beslissing van de arbitrage? 

Blind merkte veel kritische Ajax-fans: "Misschien te veel verwend"

Ajax liep woensdagavond tegen de eerste nederlaag van het huidige seizoen aan: Chelsea was in de Johan Cruijff ArenA te sterk in de Champions League (0-1). En dat de supporters in het eigen stadion vooral gewend zijn om te winnen, merkte ook Daley Blind. De verdediger vond dat de fans van de Amsterdammers wel heel erg kritisch waren. "Misschien hebben we ze ook wel te veel verwend het laatste jaar", zei hij met een kleine glimlach. 

Wedstrijden

Young Boys - Feyenoord (18.55 uur)

Het blijft wisselvallig bij Feyenoord dit seizoen. Een knappe overwinning op het sterke FC Porto werd gevolgd door een nederlaag en een gelijkspel tegen respectievelijk Fortuna Sittard en Heracles Almelo. Met Young Boys treft het een ploeg in vorm. De Zwitsers wonnen al vier keer op een rij en hebben in Groep G net als alle andere ploegen drie punten verzameld. Feyenoord zal resultaat moeten halen om in de race te blijven voor Europese overwintering en om met een goed gevoel naar De Klassieker toe te leven. 

AZ - FC Astana (18.55 uur)

De ploeg van Arne Slot wordt dit seizoen overladen met complimenten, maar is inmiddels al wel drie wedstrijden zonder overwinning. In de Europa League speelde het twee keer gelijk en hiermee staat het op de derde plek achter Partizan en Manchester United. Astana verloor twee keer en staat onderaan in Groep L. Is dit de ideale wedstrijd om de draad weer op te pakken voor AZ?

PSV - LASK Linz (21.00 uur)

PSV kreeg afgelopen weekend een zware domper te verwerken door met negen man kansloos onderuit te gaan tegen FC Utrecht. De formatie van Mark van Bommel zal zich echter gauw moeten herpakken om de goede uitgangspositie in de Europa League vast te houden. PSV zal niet alleen een goed resultaat moeten halen om het Oostenrijkse LASK Linz voor te blijven in Groep D, ook in de strijd om de coëfficiëntenlijst is Nederland gebaat bij een goed resultaat. 

Voetbal op tv 

18.55 uur: AS Roma - Mönchengladbach, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: KAA Gent - VfL Wolfsburg, Canvas, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: BSC Young Boys - Feyenoord, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: AZ - FC Astana, FOX Sports 1, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Celtic - Lazio Roma, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Arsenal - Vitória, FOX Sports 1, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Eintracht Frankfurt - Standard Luik, Canvas, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: PSV -  LASK Linz, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen