Van de Beek maakt zich geen zorgen ondanks mindere duels Ajax

27 oktober 2019 – Ajax is het derde blok na de interlandperiode niet goed begonnen. Tegen RKC Waalwijk hield het veldspel van de Amsterdammers niet over en kwamen ze met een 1-2 zege heel goed weg, afgelopen woensdag liep de ploeg van Erik ten Hag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Toch maakt Donny van de Beek zich in aanloop naar De Klassieker tegen Feyenoord geen zorgen.  

Van de Beek maakt zich geen zorgen ondanks mindere duels Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Want de wedstrijd tegen RKC Waalwijk was er niet een om te vergelijken met andere duels, met bijvoorbeeld tegen Chelsea of Feyenoord. "Het was heel anders, we stonden niet met de juiste energie aan de aftrap en het was gewoon heel matig", vond Van de Beek over het duel met de hekkensluiter in de Eredivisie, dat uiteindelijk met hangen en wurgen werd gewonnen. Tegen Chelsea was de inzet en energie al een stuk beter, alleen liet het spel aan de bal te wensen over.  

"Daarin moesten veel dingen beter. Te veel simpele ballen gingen over de zijlijn, we waren heel slordig. Dat is niks voor ons", vond Van de Beek, die totdat Klaas-Jan Huntelaar en Siem de Jong invielen als diepste middenvelder fungeerde. De ruimtes werden te groot op het middenveld en Van de Beek kon nooit echt in zijn kracht komen. "Dat had ook te maken met dat we zo slordig waren aan de bal. Dan moet je telkens achter de bal aanlopen."  

Feyenoord-thuis
Opnieuw een matig optreden van de Amsterdammers, die in eigen huis Feyenoord ontvangen. Reden tot paniek is er voor Van de Beek echter zeker niet. "We gooien de beuk erin en moeten met veel energie en plezier spelen. Dan komt de rest weer vanzelf, ondanks dat het nu even stroef ging", dacht Van de Beek. "Het voetbal kan zondag zomaar weer terug zijn op het niveau. Vorig seizoen hadden we ook weleens mindere potjes en waren we een wedstrijd later weer veel beter." 

Mentaliteit zal erg belangrijk zijn in de Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord, dat ondanks het matige seizoen tegen de Amsterdammers altijd meer kan brengen. "Met onze mentaliteit zal het ook goed zitten. Dit zijn speciale wedstrijden, daar hoef je je niet voor op te laden. Maar we zullen wel top moeten zijn en dat ook laten zien. We kunnen veel beter dan de laatste twee duels, al heeft iedereen weleens dat het minder gaat."  

Voor de aanwinsten, onder wie Lisandro Martínez en Edson Álvarez, wordt het hun eerste Klassieker. Toch maakt Van de Beek zich geen zorgen over de intensiteit die geboden zal moeten worden door de Ajacieden. "Ik denk dat ze wel even op internet hebben gezocht over deze wedstrijd toen ze hier kwamen. Bovendien, ze waren natuurlijk wel wat wat gewend in hun land."

Ballon d'Or
Los van de tegenvallende prestaties met Ajax was het voor Van de Beek wél een bijzondere week: hij werd gekozen bij de laatste dertig genomineerden voor Ballon d'Or. "Dat is mooi, iets heel speciaals", zei Van de Beek, die er vooraf niet over werd ingelicht. Na berichten van enkele bekenden, ging hij zelf op zoek naar de site. "En toen zag ik dat ik erbij zat. Ik was er niet mee bezig, wist niet eens dat de nominaties nu zouden komen. Maar het is natuurlijk prachtig." 

Reacties

Ajax

gerelateerd