FC Twente rekent dat veld tegen PEC Zwolle weer in orde is

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 oktober 2019 – FC Twente werkt momenteel hard om de grasmat weer helemaal op orde te krijgen. Het nieuwe veld van de Tukkers voldeed afgelopen vrijdag tegen FC Emmen verre van en was ontzettend glad. Met een speciaal behandelplan moet het voor de komende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle weer helemaal in orde zijn.

FC Twente rekent dat veld tegen PEC Zwolle weer in orde is

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen tegenover TC/Tubantia. Maandag werd er op de club met de leverancier besproken wat het probleem zou kunnen zijn, want met het veld is verder niets mis. "Als het was aangelegd in hartje zomer was er ook helemaal niets aan de hand geweest. Nu is het nat opgerold en nat gelegd en dan sterft er iets af", zei Van Leeuwen. Daarom wordt de pas drie weken oude grasmat inmiddels behandeld en dat moet zorgen dat hij weer snel speelklaar is.

Lees ook: Twente vanwege slecht gras in gesprek met leverancier

Die nieuwe mat werd gelegd na een EK voor showbands. De club moest door de festiviteiten in het stadion een nieuwe grasmat aanleggen omdat die door het evenement niet meer bespeelbaar was en de kosten van die ingreep bedroegen een ton. Tegen Willem II oogde de mat nog prima, tegen FC Emmen was het zeer slecht. Woensdagavond spelen de vrouwen van FC Twente er ook de return van de Champions League tegen VfL Wolfsburg.

Bekerduel
De mannen van FC Twente spelen dan in de beker een uitwedstrijd tegen De Treffers, iets waar Gonzalo Garcia naar uitkijkt, zo vertelt hij op de clubsite. "De beker is een belangrijke competitie, niet onze eerste doelstelling van dit jaar, maar elk seizoen wel speciaal", vindt hij. Julio Pleguezuelo is afwezig met een schorsing. "Verder is iedereen beschikbaar. We hebben deze week een korte week richting de volgende wedstrijd, misschien voeren we een paar wijzigingen door. Iedereen is klaar om te spelen."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd