Oranje Onder-17 wint ruim van Amerika, maar moet afwachten

3 november 2019, 08:39   Bijgewerkt: 3 november 2019, 11:44

De talenten van het Nederlands Elftal Onder-17 maken nog kans om op het WK in Brazilië de volgende ronde te halen. Na twee verrassende nederlagen in de eerste twee groepsduels werd de confrontatie van afgelopen nacht ruim met 4-0 gewonnen van de Verenigde Staten. Zeker van een plek in de volgende ronde is Oranje echter nog niet, want daarvoor is het van andere landen afhankelijk.

Europees Kampioen Nederland werd vooraf gezien als één van de kanshebbers op de wereldtitel, maar ging in de eerdere groepsduels tegen Japan en Senegal hard onderuit met respectievelijk 3-0 en 3-1. Om nog hoop te kunnen houden op de volgende ronde moest er dus sowieso gewonnen worden van Amerika en het liefst met ruime cijfers. Oranje begon goed aan het duel tegen de VS, maar had moeite met het vinden van de bevrijdende openingstreffer. Die viel pas drie minuten voor rust nadat Ajax-talent Sontje Hansen een fraaie slalom wist af te ronden.

Waar het in de eerste half lang duurde voordat het doelpunt viel, hoefde het elftal van bondscoach Peter van der Veen daar in de tweede helft niet op te wachten, want zes minuten na rust was het al 2-0. Hansen maakte zijn tweede treffer door een voorzet van Anass Salah-Eddine binnen te werken. Het bleek daarna een gelopen wedstrijd waarin Oranje in de slotfase de score nog wat verder opvoerde. Twintig minuten voor tijd maakte Mohamed Taabouni van AZ de 3-0 nadat Hansen de bal na een lange sprint voorgaf.

Wat nu voor Oranje?

Vanaf de strafschopstip kon het twaalf minuten voor tijd ook nog 4-0 worden nadat Hansen was gevloerd. Zijn ploeggenoot bij Ajax, Kenneth Taylor, faalde echter vanaf elf meter. Een paar minuten voor tijd zorgde Jayden Braaf, speler van Manchester City, alsnog voor de 4-0. Na deze zege kan Oranje niets anders doen dan afwachten. Nederland moet bij de vier beste nummers drie uit de poules horen. Het is door de overwinning op de VS in ieder geval Nieuw-Zeeland voorbij in dat klassement. Als Tadzjikistan morgen van Argentinië verliest of Mexico niet wint van de Salomonseilanden mag Oranje zich melden in de volgende ronde.

Met deze opstelling begon Oranje Onder-17 aan het laatste groepsduel: 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen