Slechte herinneringen: Oranje hoopt drama van 2017 te voorkomen

23 maart 2023, 09:35
Slechte herinneringen: Oranje hoopt drama van 2017 te voorkomen

Het Nederlands elftal hoopt de kwalificatiereeks voor het EK van 2024 in Duitsland goed van start te gaan. Dan moet het vrijdagavond zien te winnen van Frankrijk. De laatste wedstrijden in het land van de tweevoudig wereldkampioen eindigden echter in een teleurstelling. Samen met Jacks.nl blikt FCUpdate.nl terug op de laatste ontmoetingen in Frankrijk.

De laatste keer dat het Nederlands elftal op bezoek was in Frankrijk, was in 2018. Juist in dat jaar kroonden de Fransen zich in Rusland voor de tweede keer in de historie tot de beste van de wereld. Na een probleemloze groepsfase rekende de ploeg van bondscoach Didier Deschamps in de knock-outfase af met achtereenvolgens Argentinië, Uruguay, België én Kroatië. De Fransen stonden eindelijk weer waar ze zo graag wilden staan en begonnen dan ook vol vertrouwen aan de Nations League, waarin Nederland en Duitsland de tegenstanders waren.

Het Nederlands elftal was op 9 september 2018 de eerste tegenstander van Frankrijk in het destijds gloednieuwe landentoernooi. De Fransen waren uiteraard de grote favoriet. Maar het Nederlands elftal bood uitstekend tegenstand. Kylian Mbappé opende weliswaar al na veertien minuten de score, maar door een doelpunt van Ryan Babel diep in de tweede helft leek de ontmoeting geen winnaar op te leveren. Ware het niet dat Olivier Giroud de wereldkampioen een kwartier voor tijd alsnog de zege bezorgde. Denk jij dat Frankrijk vrijdagavond opnieuw aan het langste eind trekt? Zet in bij Jack's en win 1.

Waar Oranje zich in september 2018 dus uitstekend kon meten met de wereldkampioen, daar was het in de twee voorgaande ontmoetingen in Frankrijk geen partij voor Les Bleus. Op 5 maart 2014 speelden Frankrijk en Nederland een oefenwedstrijd in het kader van de voorbereiding op het WK in Brazilië. Het Nederlands elftal zou een paar maanden later vriend en vijand verbazen door Spanje en Brazilië op een grote nederlaag te trakteren en uiteindelijk als derde te eindigen, maar daar zag het op die avond in maart in Frankrijk zeker niet naar uit. Frankrijk won weliswaar met 'slechts' 2-0, maar de score had veel hoger kunnen uitvallen. Verwacht jij dat de Fransen vrijdag wederom met twee goals verschil winnen? Zet je in bij Jack's

De Fransen worden het liefst nog dagelijks herinnerd aan het WK van 2018 in Rusland. Ze waren te sterk voor het Argentinië van Lionel Messi, schakelden ook België uit en mochten dankzij een 4-2 zege op Kroatië in de finale dus de wereldbeker in ontvangst nemen. Nederland koestert weinig warme herinneringen aan dat eindtoernooi. {image[362648][right-half][]}Oranje wist zich niet eens te plaatsen voor het WK. Dat kwam mede door twee nederlagen tegen Frankrijk, waarvan vooral de verliespartij in het Stade de France in Parijs erg veel pijn deed. Kansloos was Oranje, dat doordoelpunten van Antoine Griezmann, Thomas Lemar (tweemaal) en Mbappé naar een 4-0 nederlaag werd gespeeld. Wordt het bij de rentree van Koeman weer huilen met de pet op? Zet je bij Jack's in op meer dan 3.

Laatste vijf onderlinge ontmoetingen in Frankrijk

9 september 2018: Frankrijk - Nederland 2-1 (UEFA Nations League)

31 augustus 2017: Frankrijk - Nederland 4-0 (WK-kwalificatie)

5 maart 2014: Frankrijk - Nederland 2-0 (oefeninterland)

26 februari 1997: Frankrijk - Nederland 2-1 (oefeninterland)

5 juni 1992: Frankrijk - Nederland 1-1 (oefeninterland)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen