Leerdam scoort en bezorgt Seattle Sounders MLS-titel

10 november 2019, 23:16   Bijgewerkt: 10 november 2019, 23:29

Seattle Sounders heeft zondagavond ten koste van Toronto FC de MLS-titel gewonnen. In de finale won de thuisploeg in een volgepakt CenturyLink Field met 3-1 van de gasten uit Canada. Kelvin Leerdam, voormalig speler van onder andere Feyenoord en Vitesse, opende na tien minuten in de tweede helft de score waarna Romero Rodriguez en Raul Ruidiaz de wedstrijd in het slot gooide. Jozy Altidore, ex-speler van AZ, redde de eer voor Toronto.

Voor de derde keer in de laatste vier seizoenen stond de finale tussen deze twee ploegen op het programma in de MLS. Seattle Sounders, de nummer twee van de Western Conference, rekende in de weg naar de finale af met achtereenvolgend FC Dallas, Real Salt Lake en Los Angeles FC. Toronto, de nummer vier van de Eastern Conference, was voorafgaand aan de finale al dertien duels ongeslagen in de MLS en rekende in de weg naar de finale af met hoger geklasseerde teams als New York City FC en de titelverdediger Atlanta United van Frank de Boer.

Seattle Sounder was de grote favoriet voor deze wedstrijd, mede omdat zij zich wilden revancheren op de verloren finale van twee seizoenen geleden. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en werd er niet gescoord. Tien minuten na de rust brak Leerdam de ban voor Seattle en bezorgde zijn ploeg via een van richting veranderd schot de leiding. Een kwartier voor tijd verdubbelde Romero Rodriguez de voorsprong met een uitstekend geplaatst schot van buiten de zestien.

In de slotfase probeerde Toronto nog de aansluitingstreffer te forceren, maar kreeg in de counter de deksel op de neus. Raul Ruidiaz was zijn verdediger te slim af en maakte een derde treffer voor de thuisploeg. Jozy Altidore maakte nog de 3-1, maar die goal telde alleen voor de statistieken. Seattle troont zich na deze overwinning voor de tweede keer tot winnaar van de MLS-Cup, waarmee Leerdam zijn tweede MLS-titel pakte. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen