Hier zit de spanning in de EK-kwalificatiepoules A, B en H

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 november 2019 – De EK-kwalificatie gaat vanaf vandaag (donderdag) weer verder. Met nog twee speelrondes vallen in alle poules de beslissingen, maar waar is het nog spannend? Welke landen strijden nog mee om een EK-ticket en wie zijn allang uitgespeeld? FCUpdate.nl zet de poules A, B en H - die vandaag in actie komen - in een overzicht. 

Hier zit de spanning in de EK-kwalificatiepoules A, B en H

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+


Groep A

In Groep A kan Engeland zich deze interlandperiode plaatsen. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate staat op vijftien punten uit zes duels en heeft daarom genoeg aan één punt. Dat moet dan gebeuren tegen het al uitgespeelde Montenegro of Kosovo. Laatstgenoemde land is samen met Tsjechië nog volop in de race om zich ook te plaatsen voor de eindronde van volgend jaar zomer. De Tsjechen hebben twaalf punten en dat is eentje meer dan nummer drie Kosovo. De twee landen staan donderdag tegenover elkaar in een rechtstreeks duel en de afloop van dit duel kan zomaar eens cruciaal zijn voor de strijd om een EK-ticket. Tsjechië speelt na de wedstrijd tegen Kosovo nog tegen Bulgarije, de nummer laatst in de poule, en heeft zodoende op papier een makkelijker programma dan Kosovo, dat tot dusver wél een beter onderling resultaat heeft dan de Tsjechen.

Stand:
1. Engeland, 15 punten uit 6 duels, (+20)
2. Tsjechië, 12 punten uit 6 duels, (+2)
3. Kosovo, 11 punten uit 6 duels, (+2)
4. Montenegro, 3 punten uit 7 duels, (-12)
5. Bulgarije, 3 punten uit 7 duels, (-12)

Groep B

In Groep B is Oekraïne al zeker van een plaats op het EK van 2020 en de koppositie. Dus strijden Portugal en Servië om het tweede en laatste EK-ticket in de poule. Het Portugal van de kwakkelende Cristiano Ronaldo staat tweede en heeft één punt meer dan Servië én een beter onderling resultaat. Ook heeft het een relatief makkelijk programma met de al uitgeschakelde landen Litouwen en Luxemburg. Servië speelt twee keer thuis – tegen Luxemburg en Oekraïne - en zal beide duels moeten winnen en hopen op een misstap van de Portugezen om nog kansen te maken op het EK van volgende zomer. 

Stand:
1. Oekraïne, 19 punten uit 7 duels, (+13)*
2. Portugal, 11 punten uit 6 duels, (+8)
3. Servië, 10 punten uit 6 duels, (-1)
4. Luxemburg, 4 punten uit 6 duels, (-6)
5. Litouwen, 1 punt uit 7 duels, (-14) 

* = al geplaatst

Groep H

Frankrijk was de gedoodverfde favoriet om Groep H te winnen, maar met nog twee wedstrijden te gaan is Turkije de verrassende koploper. Zoals het nu lijkt, gaan zowel de Fransen als de Turken zich plaatsen voor het EK. Alleen IJsland kan nog roet in het eten van deze landen gooien, maar dan moet alles wel meezitten voor de eilandbewoners. Het gat naar boven is met nog twee wedstrijden te gaan namelijk vier punten.

De beslissing valt mogelijk vanavond al. In Istanboel nemen Turkije en IJsland het namelijk tegen elkaar op. Een wedstrijd die gewonnen móét worden door de kwartfinalist van het EK in 2016. Maar zelfs áls IJsland wint, dan is de kans klein dat de EK-tickets niet naar Frankrijk en Turkije gaan. De Fransen spelen namelijk nog tegen Moldavië (thuis) en Albanië (uit), terwijl de Turken op de laatste speeldag nog Andorra treffen. IJsland heeft wel nu al een positief onderling resultaat met Turkije, al gaat dat vermoedelijk niet van belang zijn.

Stand
1. Turkije, 19 punten na 8 wedstrijden (+13)
2. Frankrijk, 19 punten na 8 wedstrijden (+16)
3. IJsland, 15 punten na 8 wedstrijden (+2)
4. Albanië, 12 punten na 8 wedstrijden (+4)
5. Andorra, 3 punten na 8 wedstrijden (-15)
6. Moldavië, 3 punten na 8 wedstrijden (-20)

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd