Van der Ven noemde Mendes Moreira 'zielig mannetje': "Niet slim"

17 november 2019 – FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft uren nadat FC Den Bosch - Excelsior (3-3) afgelopen was, een nieuwe reactie gegeven op het feit dat Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend. De trainer noemde de buitenspeler van Excelsior onder meer een 'zielig mannetje' en heeft daar spijt van, zo geeft hij aan bij FOX Sports.

Van der Ven noemde Mendes Moreira 'zielig mannetje': "Niet slim"

Kort na de wedstrijd reageerde Van der Ven vrij rustig op de gebeurtenissen door onder meer te zeggen dat hij zich achter het statement van de club schaarde. Daar werd in Nederland door veel mensen schande van gesproken. In een nieuwe reactie blikt de coach nogmaals terug. Hij reageert onder meer op het feit dat hij Mendes Moreira een 'zielig mannetje' noemde. "Dat was niet zozeer over het feit dat hij zich aangevallen voelde, maar meer over dat hij na het doelpunt provocerend naar onze supporters stond. Dat vond ik niet slim, omdat het spel al was stilgelegd. Toen lokte het eigenlijk een nieuwe reactie uit. Dat is de reden dat ik dat zei, en dat is achteraf niet slim. Maar ik ben absoluut tegen racisme, daar wil ik niks mee te maken hebben."

"Het feit dat hij naar de tribune ging en heel provocerend ging staan, terwijl ik niet wist wat er daarvoor exact had voorgevallen, dat vond ik van hem niet zo'n slimme actie. Dat was eigenlijk de enige reden dat ik dat zei", vervolgt Van der Ven. "Het was niet om die jongen aan te pakken, want het lijkt mij een hele lieve en fijne jongen. Dat had ik niet moeten zeggen, maar het wordt op dit moment wel een beetje opgeblazen. Ik sta achter Mendes Moreira, honderd procent."

Dat Van der Ven na afloop niet man en paard noemde maar zich op de vlakte hield, was opvallend. "Ik schaarde me direct na afloop van de wedstrijd achter het statement", reageert hij nu. "Die reactie heeft de club eigenlijk opgesteld gedurende de wedstrijd omdat gedurende de eerste helft al een incident had plaatsgevonden. Ik distantieer mij van racisme en discriminerende spreekkoren. Ik vind het erg wat er nu gebeurt. De club zal een onderzoek gaan starten om te onderzoeken wat er echt is gezegd."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd