De Ligt grootste talent ter wereld: "Ik moet door, prijzen pakken"

2 december 2019, 23:32   Bijgewerkt: 2 december 2019, 23:37

De altijd nuchter ogende Matthijs de Ligt voelde toch wat spanning voordat hij maandagavond de Kopa Trophy won. De Oranje-international gold al als een van de favorieten voor de prijs van grootste talent van afgelopen seizoen. Met onder meer Joao Felix en Jadon Sancho was de concurrentie niet mals. "Als je dan wordt omgeroepen, is dat geweldig", aldus De Ligt.

"Ik voelde wel wat spanning op het moment dat de uitslag eraan kwam", zegt de verdediger van Juventus en het Nederlands elftal tegen RTL 7. "Voor zulke grote spelers praten is toch wel imponerend en spannend." De Ligt gaat dit persoonlijke succes niet te uitbundig vieren. "Ik moet weer door, weer meer prijzen pakken."

Lees meer: De Ligt volgt Mbappé op als winnaar van Kopa Trophy

De avond stond uiteindelijk in het teken van de Ballon d'Or. De prijs voor beste voetballer van het jaar ging niet naar Virgil van Dijk, maar voor de zesde keer naar Lionel Messi. De Ligt: "Virgil heeft een geweldig jaar gehad. Als er een moment was geweest waar een verdediger deze prijs had kunnen winnen, was dat nu geweest. Ik had het hem gegund. Maar ik denk dat de tweede plaats ook voor hem telt."

Van Dijk moet Messi voor zich dulden: "Paar zijn bovennatuurlijk"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen