Gorré ambitieus in Suriname: "Willen naar CONCACAF-top"

8 december 2019 – Dean Gorré, de bondscoach van Suriname, denkt dat hij met zijn land een hele grote ontwikkeling kan gaan doormaken de komende jaren. De oefenmeester wil uiteindelijk blijvend naar de beste drie landen van de CONCACAF, de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben. "Dat zijn momenteel Mexico, Amerika en Costa Rica."

Gorré ambitieus in Suriname: "Willen naar CONCACAF-top"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Die hoop sprak Gorré uit tijdens het programma Rondo, waarin hij inging op de ontwikkelingen rondom Suriname. Door een wijziging in de wet, mogen spelers met een dubbel paspoort wel uitkomen voor het land, waar dat eerder nog niet mocht. "Het ging om een bepaalde status voor voetballers die geboren zijn of roots hebben in Suriname", aldus de bondscoach. "De spelers die voor Suriname mogen spelen, hebben toestemming gekregen ven de president."

Lees ookGorré krijgt onderscheiding wegens prestaties met Suriname 

Daartoe behoren Kelvin Leerdam, Ryan Donk, Tjaronn Chery, Florian Jozefzoon Diego Biseswar, Mitchell Donald, Nigel Hasselbaink en Miquel Nelom. "Toen we goedkeuring hadden vanuit Suriname, heb ik met Michael van Praag gebeld. Voor alle spelers hadden we Nederlandse 'clearances' voor alle (jeugd)interlands die ze hadden gespeeld. Die moesten in kaart worden gebracht", aldus Gorré. Dat lukte en ze werden voor Suriname speelgerechtigd, waardoor de bondscoach hoge ogen wil gooien op de Gold Cup in 2021, waarvoor het land zich plaatste.

"Voor het eerst in de historie van Suriname gaan we zo'n groot toernooi spelen, dat gaat wel leven", denkt de bondscoach, die in totaal zo'n honderdvijftig spelers in kaart bracht die nog interlands mogen spelen voor Suriname. Daarbij gaat het met name om de wat oudere spelers die ze eerst hebben gevraagd, omdat jongeren vaak nog dromen van het Nederlands elftal. "En wanneer je voor Suriname speelt, kun je niet meer terug. Je moet iets ondertekenen waarmee je voor Suriname kiest en afscheid neemt om interlands voor Nederland te spelen."

Financiën
Suriname blijft financieel overeind door het vinden van partners en door steun van profvoetballers, die geld hebben neergelegd voor een trainingskamp in Nederland. Daar hoopt Gorré komende zomer weer te spelen, met als droom een oefenwedstrijd tegen Oranje. "Met de voetballers die we erbij krijgen, durf ik best tegen Nederland te oefenen", glimlachte de bondscoach.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd