Van de Beek: "Iedereen kapot van uitschakeling in CL"

11 december 2019 – Ajax was de afgelopen anderhalf jaar een van de grote verrassingen op de Europese velden en ondanks dat het ook dit seizoen in de Champions League bij tijd en wijle ijzersterk was, werd het dinsdagavond veroordeeld tot de Europa League. Donny van de Beek wond na het duel geen doekjes om zijn teleurstelling. "Iedereen is er kapot van", baalde de middenvelder.

Van de Beek: "Iedereen kapot van uitschakeling in CL"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de eigen Johan Cruijff ArenA was een punt genoeg om de volgende ronde te behalen en anders kon ook OSC Lille met een gelijkspel tegen Chelsea nog een uitkomst bieden. Beide scenario's werden geen werkelijkheid, tot ontzetting van Van de Beek. "Ik kan niet zeggen dat we verdienden om te winnen", zei hij eerlijk. "Maar een gelijkspel was zeker volgens de verhoudingen geweest. Zij hebben twee schoten gehad: het doelpunt en een bal die Andre (Onana, red.) pakte. Wij waren ook niet op ons best, maar hadden zeker een goal kunnen maken."

Nederlands krantenoverzicht: Ajax beleeft zijn tweede sportieve trauma

Valenciaans vuur
In het heetst van de strijd ging Ajax na een een kleine zeventig minuten meer vechten dan voetballen in het vuur waarmee Valencia speelde. "Je weet als het lang 0-1 blijft, dat ze dat soort dingen gaan uithalen", doelde Van de Beek op het tijdrekken van de Spaanse ploeg. "Irritant, maar je weet dat ze het doen. Het kost veel tijd, ze waren continu aan het rekken. Eigenlijk de hele wedstrijd. Daarom was vijf minuten blessuretijd aan de korte kant."

Ondanks verwoede pogingen werd Ajax nooit écht levensgevaarlijk en viel het aan als een blaffende hond, die niet doorbijt. "Dit was misschien wel de minste wedstrijd uit deze Champions League-reeks", knikte de middenvelder. "We hadden ook zeker niet ons beste spel, maar we hadden meer verdiend dan dit. Zeker als je de naar gehele groepsfase kijkt. Je begint deze wedstrijd als groepshoofd en het loopt zo af... Dit is een flinke tik."

Lees ook: wat schrijven de Spaanse media over Ajax - Valencia?

Of Ajax het dinsdagavond liet liggen tegen Valencia of bijvoorbeeld al bij de 1-4 voorsprong tegen Chelsea in Londen, wist Van de Beek niet precies. "Als je daar wint, ben je praktisch geplaatst. Als je alles bekijkt, hadden we in elk geval meer verdiend, maar valt het allemaal ook net de verkeerde kant op", baalde hij. "Maar goed. Daar moeten we mee dealen en het beste van maken. Een paar jaar geleden zijn we in de Europa League ook heel ver gekomen en we gaan er wat van maken."

Eredivisie-strijd
Tot afgelopen vrijdag had Ajax in het gehele seizoen pas één keer verloren, inmiddels is dat aantal verdriedubbeld en kwamen de Amsterdammers al drie duels op rij op achterstand. Komend wekend zal het tegen AZ dús beter moeten in de Eredivisie-topper. "Want dat is een directe concurrent. Het seizoen was tot dusver zó goed, het zou heel stom zijn als we dat in een week tijd allemaal verspelen", zei Van de Beek, die denkt dat Ajax deze harde tik wel kan verwerken. "Dat zal moeten. We moeten dit omdraaien en er mentaal weer bij zijn. We hebben een goede ploeg, dat weten we ook."

Reacties

Ajax

gerelateerd