Debuut bij sc Heerenveen smaakt naar meer voor Van Hau

18 december 2019, 10:23

Doan Van Hau werd afgelopen zomer met enige bombarie binnengehaald door sc Heerenveen, maar zijn officiële debuut liet even op zich wachten. In het bekerduel met Roda JC (2-0) kreeg Van Hau dinsdagavond zijn langverwachte eerste speelminuten voor de Friese club. "Ik moet het allemaal even laten bezinken."

Vlak voor tijd werd Van Hau binnen de lijnen gebracht voor Sherel Floranus. Het duurde even voordat de wissel plaatsvond. "Ik had heel erg de hoop dat er een overtreding zou komen of dat de bal uit zou gaan", laat Van Hau via een tolk weten aan de Leeuwarder Courant. "Ik zal me deze avond de rest van leven blijven herinneren. Ik zal mijn uiterste best doen om de trainer te overtuigen van mijn kunnen, zodat ik dit seizoen nog meer minuten mag en kan spelen in het eerste elftal."

Van Hau maakte een week geleden namens Vietnam Onder-23 twee doelpunten in de finale van de Zuidoost-Aziatische Spelen tegen Indonesië (3-0). "Bij het nationale elftal voel ik me als een vis in het water", aldus de verdediger. Het was fantastisch om goud te winnen. Maar dit debuut voor Heerenveen is ook heel speciaal. En ik vond het ook heel erg spannend", vervolgt de Vietnamees, die tegen Roda JC kort na zijn invalbeurt een gele kaart kreeg. "Dat hoort er nu eenmaal bij. Het was een overtreding. Het was niet dat ik mezelf even wilde laten zien of zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen