Feyenoord mazzelt tegen Cambuur en bekert met moeite verder

19 december 2019, 22:40   Bijgewerkt: 19 december 2019, 23:00

Feyenoord heeft zich met veel moeite geplaatst voor de achtste finale van de KNVB Beker. De nummer zes van de Eredivisie maakte pas vlak voor tijd het verschil tegen Eerste Divisie-koploper Cambuur. In Leeuwarden bleken goals van Steven Berghuis en Marcos Senesi genoeg voor de zege: 1-2. Op basis van het spel had Cambuur, dat alleen via Robin Maulun scoorde, echter minimaal een verlenging verdiend.

Het bekertoernooi is het enige dat het seizoen van Feyenoord nog wat kleur kan geven, gezien de grote achterstand in de competitie en de uitschakeling in Europa. Dat de Rotterdammers streden voor een plek in de volgende ronde viel echter lastig te ontdekken. Cambuur, de koploper van de Eerste Divisie, legde namelijk het betere van het spel op de mat in eigen huis. De formatie van Henk de Jong zette Feyenoord vroeg onder druk en daar hadden de bezoekers moeite mee. Het leverde Cambuur veel balbezit op en een aantal mogelijkheden in de openingsfase. Zo schoten Delano Ladan, die Robert Mühren in de spits verving, en Mitchel Paulissen op keeper Kenneth Vermeer.

Ploeteren

Feyenoord, dat Ajax en PSV gisteren had zien ploeteren, stuurde de sterkste formatie het veld in tegen de Friezen, maar de fans moesten toezien hoe eigenlijk Vermeer als enige speler zijn niveau haalde. De sluitpost, die afgelopen weekend ook al uitblonk tegen PSV, redde in de twaalfde minuut op een goed schot van Issa Kallon en moest acht minuten later handelend optreden bij een poging van Ladan. Die kans was ontstaan, omdat Feyenoord zich op het middenveld wederom de kaas van het brood liet eten.

De tweede helft begon, net zoals de eerste, met een grote kans voor Cambuur. Na een wippertje van Maulun dook Paulissen vrij op voor Vermeer, maar zijn schot werd van dichtbij gekeerd door de Feyenoord-keeper. Tien minuten na rust zette Feyenoord daar aanvallend weer een keer wat tegenover en dat had meteen de 0-1 moeten zijn. Berghuis benutte goed de ruimte en legde terug op Jørgensen, maar de Deen schoof de bal naast.

Jarige Berghuis scoort fraai

Na een periode van dreiging en halve kansjes was het Feyenoord dat in de 67ste minuut toch enigszins verrassend op een 0-1 voorsprong kwam. De bezoekers werden wel wat sterker, maar echte kansen waren schaars. De goal viel dan ook uit een individuele actie, waarbij de jarige Berghuis zijn verjaardag nog wat feestelijker maakte. De 28-jarige aanvoerder kwam goed naar binnen en krulde de bal stijlvol in de verre hoek. Cambuur kon zichzelf wel voor de kop slaan dat het na flink wat mogelijkheden toch op een achterstand stond.

Senesi matchwinner 

Feyenoord trok uiteindelijk toch aan het langste eind. Centrale verdediger Senesi zette een aanval op en zou luttele seconden daarna ook de held blijken. Sinisterra sprintte Doke Schmidt eruit, Berghuis had een mooi overstapje in huis en de meegelopen Argentijnse mandekker schoot Feyenoord via Schmidt op 1-2. De tijd die er nog was, bleek te weinig voor Cambuur om nogmaals terug te komen. Al waren invallers Ragnar Oratmangoen en Kellian van der Kaap nog bijna verantwoordelijk voor een verlenging. Feyenoord speelde zeker niet groots, maar de nipte zege is genoeg voor een plek bij de loting voor de volgende ronde.

Opstellingen en beoordelingen:*

SC Cambuur: Sonny Stevens 7; Doke Schmidt 6,5, Calvin Mac-Intosch 6,5 (88. Kellian van der Kaap -), Erik Schouten 7, David Sambissa 6,5; Stanley Akoy 7, Mees Hoedemakers 7,5, Robin Maulun 7,5; Issa Kallon 7,5, Delano Ladan 7 (75. Ragnar Oratmangoen 5,5), Mitchel Paulissen 6,5 (68. Jarchinio Antonia 6)

Feyenoord: Kenneth Vermeer 8; Lutsharel Geertruida 5,5, Eric Botteghin 6,5, Marco Senesi 7, Tyrell Malacia 5,5; Renato Tapia 5, Jens Toornstra 6,5, Orkun Kökcü 6; Steven Berghuis 7, Nicolai Jørgensen 5 (75. Sam Larsson 5,5), Luis Sinisterra 7

Man of the match: Kenneth Vermeer

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen