Van Dijk wist al dat hij Ballon d'Or niet won: "Ben toch gegaan"

21 december 2019, 09:30

Al voordat het Ballon d'Or-gala op 2 december werd georganiseerd, wist Virgil van Dijk al dat niet hij maar Lionel Messi de winnaar van die prijs was. De Nederlander van Liverpool besloot desondanks om toch af te reizen naar het gala.

Bij Messi thuis was een paar dagen van tevoren een filmploeg langs gekomen, wat betekende dat hij de winnaar was. "Je bent dan een klein beetje teleurgesteld, maar ik ben toch naar Parijs gegaan", vertelt Van Dijk aan De Telegraaf. "Het was verder een superavond en het is toch een prestatie als je met dat soort grootheden in de race bent." Volgens Van Dijk kreeg hij waardering van Messi. "Het was geen lang gesprek, want hij spreekt niet heel veel woorden Engels. Maar ik voel dat de waardering er nu ook andersom is."

Bij Liverpool en Oranje speelt Van Dijk samen met Georginio Wijnaldum, met wie hij een uitstekende band heeft. "Gini is een warm mens. De mensen in Nederland weten niet half hoe geweldig hij voor deze club is. Terecht krijgt hij bij Oranje eindelijk de waardering. Ook bij Liverpool is hij op en buiten het veld een zeer gewaardeerde speler."

Voorafgaand aan de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur roerde Wijnaldum de selectie en staf bijna tot tranen. "Gini kan zo geweldig speechen. Iedereen was bezig om het veld op te gaan, toen zei Gini: 'Even wachten, boys. Allemaal bij elkaar'. We vormden een kring en hij ging praten. Hij zei allemaal rake dingen. Hij ging er helemaal voor en ik kreeg een brok in mijn keel. Het was heel speciaal en zo perfect."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen