Gisteren gemist: Brood ontslagen bij NAC, Memphis pakt prijs

1 januari 2020, 00:30   Bijgewerkt: 31 december 2020, 20:01

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 31 december.

NAC hakt knoop door en ontslaat Brood op oudjaarsdag

Het zal een vervelende jaarwisseling worden voor Ruud Brood. De ervaren oefenmeester is dinsdag op oudjaarsdag ontslagen door NAC Breda, dat er een geen vertrouwen in heeft dat hij de situatie nog kan omdraaien. Brood maakte een teleurstellend seizoen door en stond met NAC slechts zesde in de Eerste Divisie. Ook zijn assistent Regillio Vrede is ontslagen. De zus van Brood liet zich vervolgens [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361409/familie-brood-woedend-na-ontslag-bij-enge-club-nac/,_blank,bijzonder negatief] uit over de club.

Utrecht-aanvaller Joosten verkast op huurbasis naar Sparta

Patrick Joosten maakt het seizoen af bij Sparta Rotterdam. De vleugelspeler van FC Utrecht wordt door de Domstedelingen verhuurd aan de club op Het Kasteel. Dat maken beide clubs bekend via de clubkanalen. Vorig seizoen werd Joosten al tijdelijk gestald bij VVV-Venlo.

Dortmund-middenvelder Weigl maakt overstap naar Benfica

Julian Weigl maakt de overstap van Borussia Dortmund naar SL Benfica. Dat maakt de Duitse club dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De precieze transfersom van de overgang is niet bekend gemaakt.

Onana: "Ik heb bijna elk uitduel met racisme te maken"

In 2019 werd het Nederlandse voetbal opgeschrikt door een zeer vervelend incident tijdens FC Den Bosch - Excelsior. In die wedstrijd werd aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend en dat leidde tot grote onrust. In een interview met het Algemeen Dagblad geeft Ajax-keeper Andre Onana aan dat discriminatie veel frequenter voorkomt in Nederland.

Memphis verkozen tot Speler van het Jaar bij Lyon

Een fraaie onderscheiding voor Memphis Depay. De Nederlander die kampt met een zware knieblessure is bij Olympique Lyon verkozen tot Speler van het Jaar. Hij troefde de andere kanshebbers Anthony Lopes, Houssem Aouar en Moussa Dembélé simpel af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen