FC Emmen in de wachtkamer: "Ons aanbod valt Austria wat tegen"

8 januari 2020 – Het is nog onduidelijk of Caner Cavlan deze maand terugkeert op De Oude Meerdijk. FC Emmen hoopt de 27-jarige linkervleugelverdediger over te nemen van Austria Wien, maar zit in de wachtkamer. "Het is stil op dit moment. Of dat goed of slecht nieuws is.. dat is moeilijk te zeggen", laat Ronald Lubbers weten aan RTV Drenthe.

FC Emmen in de wachtkamer: "Ons aanbod valt Austria wat tegen"

Cavlan komt in Oostenrijk weinig aan spelen toe en mag na een half jaar weer vertrekken. FC Emmen, waar de linksachter een jaar speelde, hoopt hem terug te halen. "Austria Wien staat er voor open, maar ons aanbod valt hen wat tegen. Er wordt van die club ook een bijdrage verwacht. Dat redden ze denk ik ook wel, maar het is maar net hoever ze willen gaan. Maar de bal ligt nu dus aan die kant."

RTV Drenthe vermoedt dat Emmen gaat voor een termijn van minimaal anderhalf jaar, gelijk aan het huidige van Cavlan bij Austria Wien. Lubbers zou zinspelen op een constructie waarbij Austria Wien een groot deel van het contract van Cavlan afkoopt. Emmen neemt dan het laatste deel voor zijn rekening. "Je kan niet van een speler verlangen dat hij fors aan salaris inlevert. Cavlan zit in de laatste jaren van zijn carrière en kan nu nog wat centen verdienen. Daar is overigens ook niets mis mee."

Cavlan zelf ziet een overgang naar Emmen wel zitten. "Hij heeft een goed gevoel bij Emmen en bij Dick Lukkien. Hij was het die Cavlan liet staan, ook als het af en toe wat minder ging. Door dat vertrouwen kon Caner regelmatig pieken wat hem bij andere clubs niet zo regelmatig lukte."

Eredivisie

gerelateerd