Bony al ruim een half jaar transfervrij: "Ik moet een club vinden"

13 januari 2020 – Wilfried Bony is klaar voor een nieuwe uitdaging. De voormalige spits van Vitesse en Manchester City liep in 2019 uit zijn contract bij Swansea City, maar heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden. Volgens de spits zelf geniet hij genoeg interesse.

Bony al ruim een half jaar transfervrij: "Ik moet een club vinden"

Bony speelde in juli vorig jaar zijn laatste officiële wedstrijd, maar is naar eigen zeggen fit genoeg om bij een nieuwe club direct aan de slag te gaan. De Ivoriaan werd in zijn laatste contractjaar bij Swansea uitgeleend aan Al Arabi in Qatar en trok daarna weer naar Engeland. Sinds augustus houdt hij zijn conditie op peil bij de League Two-club Newport County, maar hij mist het spelen op niveau. "Ik moet een club vinden, ik mis het. Ik ben ook gestopt met kijken naar wedstrijden, omdat ik zelf gewoon weer wil spelen", spreekt hij in gesprek met The Athletic.

Bony staat misschien wel een tijdje stil, maar duidelijke plannen heeft hij wel. "Ik weet precies wat ik wil en waar het zal zijn. Het zal een langlopend contract zijn. Ik ga nergens meer voor een half jaar naartoe. Ik ga voor tweeënhalf jaar tekenen, of in de MLS voor drie jaar. Ik heb mijn eigen programma en ben nog steeds op het gewicht van toen ik speelde. Ik weeg me elke dag en ik weeg ook nu nog 92 kilo", zegt hij.

Eredivisie

gerelateerd