Ajax
3 – 0
PSV

Einde Wolfsburg-tijd Bruma dichterbij na komst Pongracic

15 januari 2020 – VfL Wolfsburg heeft zich woensdag definitief versterkt met Marin Pongracic. De centrale verdediger komt over van RB Salzburg en die overgang zat al een tijdje in de pijplijn: door deze overgang komt de weg vrij voor verdediger Jeffrey Bruma. Hij staat op de nominatie om nog deze winter te vertrekken.

Einde Wolfsburg-tijd Bruma dichterbij na komst Pongracic

De geboren Kroaat komt voor tien miljoen euro over van de Oostenrijkse koploper en tekent een contract tot en met 2024, zo laat de Bundesliga-club weten. Pongracic kwam in 2017 over van 1860 München, dat hem in de jeugdopleiding overnam van FC Ingolstadt. Ook stond hij in de jeugd nog onder contract bij Bayern München.

Landgenoot Bruma is het slachtoffer geworden van een systeemwijziging (van drie naar twee centrale verdedigers) bij VfL Wolfsburg in december, maar liet eerder tegenover Kicker weten 'niet uit het veld te zijn geslagen'. Ook verzekerde hij zich professioneel op te blijven stellen en te wachten op de kans die wellicht nog zou komen. Met de komst van Pongracic is het echter de vraag of zijn situatie niet is veranderd.

Bundesliga

gerelateerd