Vlap held van Anderlecht en verpest eerbetoon van Cercle Brugge

26 januari 2020, 16:39

Michel Vlap heeft zich zondagmiddag gekroond tot de grote held van Anderlecht. De middenvelder maakte als invaller diep in blessuretijd het winnende doelpunt op bezoek bij hekkensluiter Cercle Brugge (1-2). Even daarvoor had Francis Amuzu al tegen de verhoudingen de gelijkmaker aangetekend en zorgt er samen met de Nederlander voor dat een blamage de topclub bespaard bleef.

Daarmee ontsnapte Anderlecht op een bizarre manier, want Cercle Brugge controleerde na de minuut stilte vanwege het overlijden van Rob Rensenbrink vrijwel de gehele negentig minuten het duel en dat na ruim een half uur de score werd geopend door de thuisploeg, was dan ook weinig verrassend te noemen. Na een goede teruggetrokken bal van Stef Peeters zorgde uitblinker Hoggas voor het openingsdoelpunt.

Direct na het doelpunt lieten de spelers van Cercle Brugge hun eerbetoon blijken aan doelman Miguel Van Damme. De keeper kampt opnieuw met de zieke leukemie en moet behandeld worden. Eerder in oktober onderging hij een stamceltransplantatie, daarvan was hij reeds hersteld. Deze nieuwe tik kwam hard aan bij hekkensluiter Cercle, dat blijkbaar kracht haalde uit de steunbetuiging aan hun collega.

Toch ging het in de absolute slotfase geheel tegen de verhoudingen in nog mis voor Cercle Brugge: dat de gelijkmaker nog viel, via Amuzu op aangeven van Nacer Chadli, was gezien het spelbeeld al een wonder. Maar dat Vlap, v[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/362335/vlap-zit-weer-op-de-bank-ik-was-het-er-zeker-niet-mee-eens/,_blank,orige week nog boos omdat hij niet speelde], als invaller het duel besliste, was voor de thuisploeg heel erg zuur. In de allerlaatste seconde kopte Vlap de winnende treffer binnen en dat zal voor zichzelf heel erg prettig zijn, hoe onterecht de zege voor Anderlecht ook was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen