Onklopbaar Liverpool gaat met goed gevoel 'winterstop' in

1 februari 2020, 18:07   Bijgewerkt: 1 februari 2020, 18:44

Liverpool dendert door richting de eerste landstitel in dertig jaar. Voor eigen publiek boekte de nagenoeg onklopbare Engelse grootmacht de 24ste zege in 25 competitiewedstrijden door Southampton met 4-0 te verslaan. Het AFC Bournemouth van Nathan Aké veroverde mede door een doelpunt van de Nederlands verdediger drie heel belangrijke punten door met 2-1 te winnen van het Aston Villa van Anwar El Ghazi.

Liverpool - Southampton 4-0

Liverpool speelde zaterdag op Anfield zijn laatste wedstrijd voor de welverdiende 'winterstop' van twee weken. The Reds komen dinsdag weliswaar nog in de FA Cup in actie tegen Shrewsbury Town, maar Jürgen Klopp heeft al aangekondigd dat al zijn sterspelers rust krijgen. De Liverpool-spelers gaan met een goed gevoel de vakantie in, want Southampton werd zaterdag met duidelijke cijfers opzij gezet.

Een eenvoudige wedstrijd was het allerminst voor Liverpool, dat uiteindelijk wel verdiend en met grote cijfers won. Virgil van Dijk kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn hakje werd gepareerd. Pas in de tweede helft nam de thuisploeg de leiding. Na een razendsnelle counter opende Alex Oxlade-Chamberlain de score. Voorafgaand aan het doelpunt ging aan de andere kant van het veld Danny Ings onderuit in het strafschopgebied, maar zowel de dienstdoende scheidsrechter als de VAR vond het geen penalty waard.

Het verzet van Southampton leek daarna gebroken. Een kwartier na het openingsdoelpunt viel de 2-0. Uit de tweede assist van Roberto Firmino verdubbelde Jordan Henderson de score. Hij bleef rustig voor het doel en schoot beheerst raak. Mohamed Salah besliste even later de wedstrijd door het derde doelpunt van Liverpool voor zijn rekening te nemen. Vlak voor tijd scoorde de Egyptenaar ook de 4-0. Door de zege staat Liverpool nu 22 (!) punten los van Manchester City. De nummer twee van de Engelse competitie heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

AFC Bournemouth - Aston Villa 2-1

AFC Bournemouth deed zaterdagmiddag zeer goede zaken in de strijd tegen degradatie door met 2-1 te winnen van directe concurrent Aston Villa. Aké had een belangrijk aandeel in de zege: uit de rebound maakte hij vlak voor tijd de 2-0. De thuisploeg was vlak daarvoor via Philip Billing op voorsprong gekomen. In de tweede helft was het billenknijpen voor Bournemouth. Vijf minuten na de theepauze kreeg Jefferson Lerma zijn tweede gele kaart. Aston Villa maakte twintig minuten voor tijd via Mbwana Samatta de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker volgde niet.

Overige uitslagen:

Crystal Palace - Sheffield United 0-1

Newcastle United - Norwich City 0-0

Watford - Everton 2-3

West Ham United - Brighton & Hove Albion 3-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen