Identieke penalty's houden VVV-Venlo en FC Utrecht in evenwicht

2 februari 2020, 16:30

VVV-Venlo en FC Utrecht hebben zondagmiddag in Limburg allebei een overgehouden aan een duel waarin alleen vanaf de stip werd gescoord: 1-1. De penalty's kwamen op identieke wijze tot stand: aan beide pingels ging een handsbal vooraf doordat een voorzet tegen de hand werd aangeschoten. Namens VVV schoot Oussama Darfalou raak, Simon Gustafson deed dat in twee keer omdat zijn eerste gemiste strafschop mocht worden overgenomen.

Op de kunstgrasmat in Venlo begonnen VVV-Venlo en FC Utrecht in herfstachtige omstandigheden aan hun derde Eredivisieduel na de winterstop. Beide teams hadden vier punten gepakt uit de eerste twee duels en Utrecht plaatste zich tussendoor nog voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Als Utrecht zou winnen, ging het voorbij Vitesse en VVV zou bij een overwinning de gevaarlijke zestiende plaats verlaten voor stek veertien op de ranglijst.

Een echte wil om te winnen was in de eerste 45 minuten echter nauwelijks te zien bij zowel VVV als Utrecht. Voorzichtigheid was troef, op twee kansen na was het voor de toeschouwers in Limburg geen leuke eerste helft om naar te kijken. Het begon nog hoopvol omdat de beide kansen plaatsvonden in de eerste vijf minuten, maar daarna zakte het niveau ver terug.

Dat was mogelijk niet gebeurd als of Gustafson óf Darfalou een van die kansen had benut. Gustafson werd in stelling gebracht na een goede actie van Leon Guwara nabij de achterlijn en zag zijn knal worden gekeerd door doelman Thorsten Kirschbaum. Darfalou vuurde even later een kopbal op Jeroen Zoet af, maar de keeper ving relatief eenvoudig. Meer grote kansen bleven vervolgens uit: VVV was niet bij machte om Utrecht echt uit elkaar te spelen en bij het team van John van den Brom ontbrak het vaak aan de eindpass.

Als reactie op de goal sloeg Utrecht-trainer John van den Brom aan het wisselen. Hij verving drie man in een keer: Issah Abass, Vaclav Cerny en Mark van der Maarel moesten eraf. Jean-Christophe Bahebeck, Bart Ramselaar en Adam Maher kwamen erin. Veel verschil maakten de wissels echter niet. VVV bleef eenvoudig overeind en kreeg via Darfalou zelfs de kans om op 2-0 te komen. Zoet gaf zomaar de bal weg, waarna Darfalou de bal in leeg doel kon schieten. Tot ieders verbazing mikte hij naast.

De benutte penalty gaf Utrecht energie om te zoeken naar meer. VVV moest in de laatste minuten van het duel vooral de 1-1 vast zien te houden. Dat lukte redelijk eenvoudig, echte grote kansen kwamen er niet meer en een zege voor Utrecht zou ook teveel van het goede zijn geweest. VVV pakte zo een belangrijk punt in de strijd om lijfsbehoud, Utrecht schiet als subtopper weinig op met dit resultaat.

Opstellingen en beoordelingen*:

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 7, Tobias Pachonik 6.5, Nils Röseler 6.5, Christian Kum 4.5, Roel Janssen 6, Danny Post 6, Thomas Bruns 5.5 (74. Simon Janssen -), Peter van Ooijen 6 (82. Johnatan Opoku -), Haji Wright 5, Oussama Darfalou 6, Jerome Sinclair 5.

FC Utrecht: Jeroen Zoet 5, Sean Klaiber 6, Mark van der Maarel 5 (61. Adam Maher 5), Justin Hoogma 5.5, Leon Guwara 6.5, Sander van de Streek 6, Simon Gustafson 6, Urby Emanuelson 6, Vaclav Cerny 5 (61. Bart Ramselaar 5.5), Issah Abass 4 (60. Jean-Christophe Bahebeck 5), Kristoffer Peterson 5.

Man of the match: Thorsten Kirschbaum

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen