'Den Bosch heeft op lange termijn sowieso een overname nodig'

4 februari 2020, 11:01

FC Den Bosch heeft op lange termijn een investeerder nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Er is vanuit de Maleisische Tune Group momenteel interesse voor een overname, maar ook als dat niet rondkomt, wordt er verder gezocht naar een andere investeerder. Eerder liep een overname door Kakhi Jordania al spaak.

Dat schrijft het Brabants Dagblad. FC Den Bosch schrijft al jarenlang rode cijfers, over afgelopen seizoen werd een verlies van drie ton euro geschreven. Daarom is er een overname nodig om de club weer financieel gezond te maken: dat was voor Paul van der Kraan twee jaar geleden de reden om een overnamekandidaat te zoeken. Zo waren er volgens het BD gesprekken met het Zuid-Koreaanse Suwon Samsung Bluewings, maar dat liep op niks uit.

Vervolgens kwam Jordania in beeld, maar die overname liep uiteindelijk na een lang traject alsnog spaak. Daardoor werden in deze winterstop Stefan Velkov en Leo Väisänen bijvoorbeeld verkocht, om kapitaal vrij te maken. Sportief was het vertrek van beide spelers wel een flinke domper. Daardoor kan Tune Group, dat ook eigenaar is van de Engelse voetbalclub Queens Park Rangers, uitkomst bieden.

Lees ook: 'QPR-eigenaar heeft interesse in overname FC Den Bosch'

Dirk Heesen – assistent trainer bij ADO Den Haag – werkte eerder bij QPR als assistent en is positief over de Tune Group. "Ze doen er alles aan om succesvol te zijn. Het zijn hele ambitieuze gasten", vertelt hij tegenover de ochtendkrant. "Ik bedoel: je hebt geen honderden miljoenen op de bank staan omdat je een domme jongen bent, toch?", vraagt hij zich af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen