De Vrij pakt hoofdrol in zinderende Milanese derby

9 februari 2020, 22:43   Bijgewerkt: 9 februari 2020, 23:21

De Derby della Madonnina is zondagavond een prooi geworden voor Inter. Daar zag het halverwege de clash tussen de stadsgenoten niet naar uit. AC Milan leidde na de eerste helft met 0-2, maar gaf het na rust compleet uit handen. De cruciale 3-2 werd gemaakt door niemand minder dan Stefan de Vrij. In blessuretijd werd het zelfs nog 4-2.

Inter begon als favoriet aan de burenruzie, maar het was AC Milan dat in de eerste helft de lakens uitdeelde. Met Zlatan Ibrahimovic als kartrekker waren de bezoekers via Hakan Calhanoglu voor het eerst dicht bij de 0-1. De Duits-Turkse middenvelder raakte met een afstandsschot de paal. Vijf minuten voor rust kreeg AC Milan alsnog loon naar werken. Na doorkoppen van Ibrahimovic scoorde Ante Rebic het openingsdoelpunt. De Zweedse spits was een paar minuten later zelf trefzeker. Bij een hoekschop werd Ibrahimovic niet goed verdedigd, waardoor hij van dichtbij de 0-2 kon maken.

Zo spectaculair als de eerste helft eindigde, zo spectaculair was ook de start van het tweede bedrijf. Het was ditmaal echter niet AC Milan, maar Inter dat binnen korte tijd tweemaal toesloeg. Eerst maakte Marcelo Brozovic op prachtige wijze de aansluitingstreffer. Hij nam een afgeslagen schot vanaf een meter of twintig op de pantoffel en liet doelman Gianluigi Donnarumma kansloos. Twee minuten later volgde de 2-2. Diego Godín stuurde Alexis Sánchez diep, die op zijn beurt Matías Vecino bereikte. Voor de middenvelder was het een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te schuiven.

De achterstand was weggepoetst, maar daarmee was de honger van Inter niet gestild. De thuisploeg ging op jacht naar de 3-2, die twintig minuten voor tijd werd gemaakt door De Vrij. Met een zweefduik na een hoekschop completeerde de Oranje-international de comeback van Inter. De ploeg van trainer Antonio Conte was daarna dicht bij de 4-2, maar een geweldige vrije trap van Christian Eriksen eindigde op de kruising. Ibrahimovic verzuimde vervolgens de 3-3 te maken (kopbal op paal), waarna Romelu Lukaku in blessuretijd wél raak kopte: 4-2.

Door de overwinning is Inter in punten gelijkgekomen met Juventus, dat zaterdag verrassend verloor bij Hellas Verona (2-1). Op basis van het onderlinge resultaat staat de Oude Dame nog wel bovenaan.