FIFA creëert vangnet voor spelers die salaris niet krijgen

11 februari 2020, 15:06

De FIFA leeft mee met voetballers die door omstandigheden hun salaris niet krijgen van de club waar ze onder contract staan. De wereldvoetbalbond heeft een bedrag van vijftien miljoen euro gereserveerd voor spelers die hun salaris niet ontvangen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als een club failliet gaat.

De FIFA kondigt dat nieuws via de eigen kanalen aan en heeft het vangnet samen met de internationale spelersvakbond FIFPro op poten gezet. Dit jaar is er 2,75 miljoen euro gereserveerd voor spelers die hun salaris niet krijgen en de komende jaren zal dat bedrag 3,6 miljoen euro zijn. De bond hoopt daarmee spelers van dienst te kunnen zijn die in moeilijkheden zitten. De FIFA heeft tevens 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor spelers die sinds 2015 hun geld niet hebben gekregen. Zij kunnen met terugwerkende kracht dus alsnog financieel gecompenseerd worden.

Uit onderzoek van de FIFPro bleek dat in de afgelopen twee seizoen ruim veertig procent van de spelers in de wereld niet op tijd hun geld kreeg. In de meeste gevallen kregen zij later alsnog hun salaris, maar niet altijd. "Als mondiale bond zijn we er ook voor de mensen in nood, zeker in de voetbalgemeenschap", licht FIFA-voorzitter Gianni Infantino toe. "En dat begint met de spelers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen