De Graafschap scoort vaak laat: "Het is geen toeval"

14 februari 2020, 11:50

De Graafschap doet nog vol mee in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eerste Divisie. Het team van Mike Snoei is samen met SC Cambuur en FC Volendam verwikkeld in een interessante strijd om de titel. Dat had anders kunnen zijn als de Doetinchemmers minder vaak laat hadden gescoord.

Afgelopen maand stond de ploeg bij Jong PSV vijf minuten voor tijd nog met 2-1 achter, maar won het toch met 2-3. Het was al de negende wedstrijd waarin De Graafschap zich terug knokte van een achterstand. Al negen keer leverde een goal in het laatste kwartier van een wedstrijd een beter resultaat op, verreweg het vaakst van alle Eerste Divisie-clubs. "Veel mensen noemen het geluk", zegt aanvoerder Ralf Seuntjens tegen De Gelderlander. "Ik spreek liever van een kwaliteit. Het is geen toeval."

Volgens Seuntjens zit het in de aard van het team om gas te blijven geven. "Bij ons is het nooit gedaan. Er lijken extra krachten los te komen na een tegengoal. Met opportunisme voeren we de druk dan op, geven we nog meer gas. Aanvallende wissels brengen ook vaak iets teweeg." Seuntjens is bij De Graafschap de absolute koning van de slotfase met liefst zes goals in het laatste kwartier. "In de slotfase raken tegenstanders vermoeider", ziet de spits. "Dan is de kans op een slippertje groter. Er komt bijna altijd een kans op een goal. Daar loer ik op."

Vanavond speelt De Graafschap thuis tegen Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen