VfL Wolfsburg mede dankzij assist Weghorst ronde verder

27 februari 2020, 20:58   Bijgewerkt: 27 februari 2020, 23:11

VfL Wolfsburg heeft zich donderdagavond niet overmatig hoeven in te spannen om de achtste finales van de Europa League te bereiken. De club van Wout Weghorst was in Zweden met 0-3 te sterk voor Malmö FF. Dat was na de 2-1 zege van een week geleden ruim voldoende om door te stoten naar de volgende ronde.

Net als in de heenwedstrijd duurde het even tot openingsdoelpunt viel in het Swedbankstadion. Een week geleden werd er vlak na rust voor het eerst gescoord, donderdag viel vlak voor rust de eerste goal. Josip Brekalo ging een één-twee aan met Weghorst, kreeg de bal terug en schoot raak in de lange hoek. Malmö had daardoor twee doelpunten nodig om kans te blijven maken op de achtste finales, maar het was Wolfsburg dat halverwege de tweede helft het tweeluik besliste.

Eerst scoorde Yannick Gerhardt de cruciale 0-2. Daarmee besliste de middenvelder de dubbele ontmoeting. João Victor maakte vervolgens aan de allerlaatste twijfel een einde door ook de 0-3 te maken. Voor Weghorst zat de wedstrijd er vervolgens op. Hij werd door zijn trainer gespaard voor de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Union Berlin.

Overige uitslagen:

FC Basel* - APOEL Nicosia 1-0

Espanyol - Wolverhampton Wanderers* 3-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen