"Gros lasten loopt door, wachten tot clubs in problemen komen"

16 maart 2020, 09:01

Het coronavirus zorgt ervoor dat inkomstenstromen opdrogen voor clubs. De clubs uit grote competities zijn meer afhankelijk van tv-gelden, terwijl clubs uit kleinere competities vooral gebaat zijn bij sponsor- en wedstrijdinkomsten. "Ik denk dat dit voetbalinstanties te boven gaat", aldus Jacco Swart, directeur van de European Leagues.

"Hier zullen ook overheden, net als dat in andere branches gebeurt, moeten bijspringen om de bedrijfstak economisch en financieel te helpen. Dat kan van land tot land en van club tot club verschillen", zegt Swart tegen het NRC. "Gezamenlijk moeten we het voetbal intact zien te houden."

Door dat competities stilliggen, komt de financiële huishouding in de knel. "Die geluiden zullen de komende dagen en weken sterker worden. De cyclus van een club is vaak zo dat de inkomsten aan het begin van het seizoen worden gegenereerd. In de tweede helft van het seizoen zit er bij veel clubs meer druk op de cashflow. Als er zoals nu inkomsten uit de kaartverkoop en horeca wegvallen omdat duels niet worden gespeeld, terwijl het gros van de lasten doorloopt, is het wachten tot clubs in de problemen komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen